10 Не!Съвета: Как да станем по-позитивна личност, но не прекалено, че дразни

Nov 5, 2014     zhelyo     10711
МЕЖДУ УШИТЕ ВИ - Най-много ни дразнят апелите да се мисли позитивно, да се усмихваме, да пръскаме радост и ведрина и прочее лиготии, понеже това състояние на човека е нормално само до три минути след едно наистина хубаво и изчерпателно изакване. Но все пак ни дразнят и начумерените тюфлеци, затова ще дадем съвети как да се постигне баланс:


1. Не изглеждайте като човек на наркотици. Усмивка е ОК, но приповдигнатото настроение без реална причина е досадно и натоварвате околните с това цвилене, не сте възбуден кон.

2. Не изглеждайте като човек на наркотици, който не е взимал от няколко часа. Да, не е задължително винаги да сте бодри и ведри, но никой не ви е виновен, че в рамките на краткия си престой на тая интересна планета, па макар и в затънтен къшей от Млечния път, не може да си намерите причини да ви е интересно.
3. Псувайте по-изобретателно. Всеки има нервни моменти, в които обявява, че ще такова майката на ситуацията/пречката/човека, причинил бедата. Но има ли полза? Ангажирайте ума си в такива моменти да измисли доста по-експресивни закани за копулации с матерни субекти.

4. Измислете си зодия. Ако вярвате, че човечеството може да се раздели на 12 типа характери, то вие заслужавате да бъдете зодия толумба - сладникава, мекушава натура, която бързо кара хората да се чувстват прекалено натоварени и да им се повръща. Измислете си друга, по-смислена зодия. Например ленивец.

5. Не преигравайте с бебето си/малкото си кученце. Да, бебетата и кученцата са яки, стига да не дрискат точно в момента. Но не са особена рядкост, затова парадирането с едно от безкрайно многото бебета и малки кученца не е необходимо, хората сами ще им се порадват 5 минути, преди да им писне.

6. Спестете умалителните. Пържени картофи, тъпако! Пържени картофки е било допустимо да казваш, преди да тръгнеш на училище. 

7. Приемете, че времето навън не следи емоциите ви. Няма смисъл да бъде и обратното.
8. Мелодраматичните изводи винаги са тъпи. Това, че към момента никой не ви обича, няма да се промени, ако се изкарвате жертва и сеете меланхолия. Освен ако не сте хуманоида Марвин от Пътеводителя на междугалактическия стопаджия, нямате право да мрънкате.

9. Индия е нелепа. Страна, в която националното настроение е диария, няма да откриете смислени, а само позьорски нагласи за живота, маркетирани като нещо отвъд конвенционалното познание и себеусещане. 

10. Спрете да слушате и четете съвети какви да бъдете. Измислете си го сами, защото в опит да следвате чужд модел сигурно ще оплескате нещо и ще станете по един или друг начин гъз.


zhelyo

Каква личност сте?

Избери отговор!
Край