10 Не!Съвета: Как да не реформираме нищо в България?

Sep 14, 2015     zhelyo     7816
Не!Новините следят будно ситуацията в страната и извеждат прагматично есенцията, за да не ви се налага да мислите, ако ви дойде редът да не реформирате страната.


Ето инструкции как да няма никаква промяна, ако властта попадне във вашите ръце:


1. Заявете неистовата си воля за правене на реформи. Това е таен код, с който ще успокоите обществото, че няма да направите и пукната реформа.
2. По-късно обявете, че реформите са в процес на подготовка и задълбочен анализ. Все пак, за да не се проведат едни реформи най-важното е да ви се даде адски много време.

3. Декларайте, че в общи линии сте готови с реформите след около година. Обявете, че сте нахвърляли няколко ключови думи на едно от тия лепящите се квадратни цветни листчета.

4. Намерете си кусури на реформите. Например може да кажете, че кучето в колибката при охраната на Парламента ги е препикало и трябва да се напишат с белина.

5. Отхвърлете реформите в парламента. За да е по-качествена липсата на реформи обявете, че всъщност даже не са реформи, а местене от единия в другия крачол на статуквото.

6. Идете в сутрешни блокове по телевизора, за да поприказвате. Обяснете как не сте се отказали от реформите, за да затвърдите впечатленията, че никога няма да ги проведете.
7. Направете заедно с шкембето си предизборна обиколка за откриване на чешми, спортни зали и тротоари. Щом имате време за фотосесия за Фейсбук от всеки къшей на родната география, значи нямате време за реформи.

8. Припомнете, че имате воля за реформи, но другите ви саботират. Другите да направят същото и да кажат, че вие саботирате реформите.

9. Обещайте да обедините целия си потенциал около някаква ненужна маргинална реформа. Провалете се дори там, като се успите за важно гласуване.

10Направете исторически компромис с ДПС. От веднъж подлога на статуквото не се ставало.


zhelyo

Провалихте ли се в реформирането?

Избери отговор!
Край