10 Не!Съвета: Как да сме феноменални на интервю за работа

May 1, 2015     zhelyo     14182
Денят на труда е, нека да сме великолепни в откриването и заемането на трудова позиция, в която да правим всичко по силите си, за да избягваме труда. 

Ето как да се справите с трудностите на интервюто за работа.


1. Закъснейте с час. Никой не обича натегачи.
2. Ако сте дама, облечете си булчинска рокля. Обяснете, че вие ще се омъжите за новото си работно място и така ще впечатлите с всеотдайност.

3. Ако сте мъж, облечете си рицарски доспехи и идете на кон. Покажете, че ги има вече джентълмените.

4. На въпроса къде виждате себе си след 5 години кажете: "На грандиозно парти, отбелязващо 5-ата годишнина от задаването на този въпрос". Така по хитър начин ще накарате HR-а да се смята за значим и въпросите си - за великолепни.

5. Целунете интервюиращия с език. Така, при негативен развой на интервюто, ще може да му вкарате чувство на вина с въпроса: "Отмъщаваш си, защото ти разбих сърцето ли? Та това беше просто една целувка!"

6. Доведете цялата си рода. Разкажете на интервюиращия кой кой е, кое дете на кого е и обяснете, че ако има нужда, тези хора ще ви помагат в работата, така че винаги ще я вършите точно и навреме.
7. Цитирайте стих или изпейте песен. Започнете прегледа на CV-то си с твърдението, че сте били в топ 10 в един от епизодите на "Кой е по-по-най?".

8. На въпроса защо искате тази работа, заявете, че сте шейх под прикритие, който иска да види какъв би бил живота му, ако беше беден и смотан.

9. Отправяйте въпроси, за да се види, че ви вълнува къде ще работите. Подходящо ли е за раждане в офиса, може ли през обедната почивка човек да полегне някъде, има ли проблем, ако водите и жена си, за да е сигурна, че не се зарибявате с колежките, или пък може ли да се пуши вътре, ако не е тютюн.

10. Ако нещо не върви добре, покажи тоя текст на интервюиращия. Когато стигне до това изречение, ще разбере, че е мухльо или мухла с клиширани изисквания и щом пред него седи кандидат, който чете Не!Новините, значи е точен пич и трябва да бъде нает.


zhelyo

Защо има интервюта за работа?

Избери отговор!
Край