Евроизбори 2019 (Предварително по минути™)

May 23, 2019     zhelyo     7025
Избори са това, не е шега работа. Но все пак, ето шега:

03:25 - Бойко Борисов не може да заспи от единственото си вълнение в тези избори - какъв Костинброд може да има, дето да развълнува хората повече от некачествени ремонти, апартаменти, източване на здравна каса, 10 лева обезщетение за нелепа смърт и това, че не участвахме в Евровизия.

04:23 - Машините за гласуване пушат предпоследни цигари и кафета в дворовете на училищата, малко преди да започне изборният ден.
05:15 - От БСП разпращат SMS-и на симпатизантите си, напомнящи, че Коалиция за България вече е друго и да не го пипат. Румен Петков праща телеграми с розичка и честитка. Хората пощръкляват от дилема.

06:00 - Никой не е сигурен дали изборният ден трябва да почне в 6 или 7. Машините мълчат и те. За 10 милиона лева парчето, а мълчат.

07:00 - Няколко изборни комисии вече са пратили хора в Арена Армеец да пазят ред, защото защо да е рационално и организирано, вместо да е павианско разнасяне на чували с хартии.

07:01 - Пусната е първата бюлетина. Празна е, тестова, за да се види дали цепката на урната е тамън и дали като падне, се разлиства, дали се чете и щуротийка.

08:30 - Борисов вика, че е гласувал, за да стокира няколко кадъра в Брюксел да му носят шоколади, като си летят за насам.
08:45 - Корнелия Нинова вика, че е гласувала, за да промени корупцията и да я пренасочи, че аман вече. Елена Йончева играе хоро около нея и продължава да не плаща на Меглена Кунева, че говори с нейния глас.

09:10 - Каракачанов гласува по веднъж от всяка тераса, докато Андрей Слабаков му прави димна завеса от цигари.

09:55 - Истеричен човек във Facebook предупреждава, че ще блокира тия, дето пущат междувременни резултати, защото не иска спойлери.

10:15 - Ахмед Доган гласува, вика пред непретенциозни журналистки: Давам път на младите. Давам магистрали. ТЕЦ-ове. Сараи. Медии. Да има за младите.

10:16 - Мустафа Карадая пак говори, все едно е току-що стреснал се от сънуван кошмар.
10:36 - Сигнал за нарушение в Симитли, където човек, различен от кмета, дръзнал да гласува и той.

11:00 - В Съдебен спор Елена Йончева и Мария Габриел се обвиняват взаимно коя повече обезсмисля Европейския съюз, но изневиделица пристига тоя шашавият от Атака и им се дръпва акото.

11:14 - Христо Иванов и целият щаб на Демократична България пускат 3-часов лайвстрийм във Facebook, изгледан от 3-ма човека.

11:45 - Вдигат изборната активност, като президентът в специално обръщение към нацията споделя, че на тия избори с гласа си човек не дарява по 13 лева годишно субсидия, а само може да изпрати ведър щастливец на работа в Брюксел за двайсхиляди ойро на месец немска пара.

12:10 - Борисов цъка мач, но понеже не му става старият тигърски екип, е с леопардов клин за въздебели дами. Опонентите му го определят за джендър, той пада за дузпа. Вкарва.
13:30 - Изборите излизат в обедна почивка. Хора тропат по стъклото, изборджии играят пасианс и нагъват дюнер зад тезгяха, без да ги забелязват.

14:00 - Във Варна се преобръща кръговото и почва да върти наобратно. Врачки вещаят катастрофа за ГЕРБ и Борисов си връзва червени конци на всичките ръце, включително се обажда на братовчедите да си вържат и те, че ще им иде в къщите да ги бие.

14:13 - 30 000 роми отиват в Румъния да протестират срещу посолството на Норвегия, защото им обещали норвежците да им купят децата за по 5 000 лв, ако гласуват за Истанбулската конвенция.

14:45 - Абитуриенти, броящи пред училището, са глобени за агитиране в полза на партиите на първите 12 места в листите.

15:26 - Грандиозни опашки пред урните, тъй като хората с дислексия вече са задръстили тъмните стаички, опитвайки се вече на 14-та поредна бюлетина да налучкат трицифрената си преференция.
17:30 - Жан Клод Юнкер се подхлъзва на път към урната, изпускайки чашата с уискито. Обвинява ишиаса и руските правителствени хакери, които са хакнали пода да лъзга.

18:56 - До края на изборите има много време, но телевизорите се състезават кой да пусне предварителната си фалшива класация. Не!Новините са ги изпреварили с три дни и пак са по-близо до реалността:


Край на изборния ден. Резултати:

ГЕРБ - 30 процента
БСП - 30 на стоте
ДПС - 11%
Слави - 10%
Патриоти за Джамбазки - 5%
Патриоти за Симеонов - 3%
Патриоти за барабанисти и странни хора - 2%
Воля - Продължаваме да не можем да открием човек, който би гласувал за тях от елементарна глупост, а не поради родствени, политически или служебни задължения
Демокритична България - 27% във Facebook

Кой ще спечели изборите?

Избери отговор!
Край