15 топ предложения за следващ президент на БФС

May 7, 2021     zhelyo     4744
Боби Михайлов се оказа по-бетониран от Лудогорец за позицията си в социално дистанцирания от света български футбол. Няма и две години с неприета оставка той се завърна активно на президентската позиция, за да отложи още повече неизбежния конгрес. Неизбежен, но никой не знае дали ще бъде тази, следващата или след 20 години. Но все пак не пречи да имаме списък с потенциални президенти на футбола ни, за да си помечтаем за поне някаква промяна. Ето ги алтернативите:

1. Бойко Борисов. Някогашната ни футболна легенда бе превърната от меките си колене в безработен домошар, но това не бива да ни лъже. Най-подходящият е. Със здрава ръка ще държи собствениците (настрана). С другата здрава ръка ще налага футболисти, имащи сестри моделки на бикини. А с третата ръка ще вдига трибуни и цели стадиони. Останалите предложения са резервни, че през юли може пак да си го изберем за премиер.

2. Даниел Митов. Прилича на ония, дето не се интересуват от футбол и викат, че са от националния, като ги питаш кой животински вид са - прасе, говедо, канарче, акула или кренвирш. Но ако горният кандидат пак запремиерства, защо да не прати най-доверения си човек начело на футболите ни?
3. Венци Стефанов. Човек-сиромах, даващ от 30 години парите си за Славия, срещу което получава чести упреци, подигравки и съмнения за афроамериканско тото. Щом е издържал на това в името на чистата игра, значи наистина милее за нея и заслужава да оглави футболната ни централа.

4. Димитър Бербатов. Само за да видим дали ще се ояде и впиянчи като типичните футболни кадровици у нас. Вече официално се кандидатира, с което повиши шансовете си да бъде избран, особено ако няма мутенски натиск над делегатите с право на глас от почти хилядата футболни клуба у нас.

5. Ники Михайлов. Ще кажете - "син на баща си, къде е промяната?" и ще сгрешите. Боби Михайлов никога не е участвал в реклама, в която се подиграват на тупето му, а великодушният Ники все още може да бъде видян да се мята на дивана като сом-единак без конкуренция в язовира. Ще бъде великодушен президент. А е бил в Ливърпул и е играл в групите на Шампионската лига за разлика от баща си.

6. Николета Лозанова. Ще привлече рекламодатели, които за два нейни поста в Instagram ще налеят повече свежи пари, отколкото за развитието на детско-юношеския футбол през миналата година. 

7. Валери Божинов. След изброяването на предните две имена просто трябваше да изкараме от системата си и това.
8. Доналд Тръмп. Пробвахме с треньори-чужденци, но футболът ни не прокопса особено. Но не сме пробвали с президенти-чужденци. А и знаем, че г-н Тръмп ще свърши добра работа. И пари ще намери, и футболните фенове са в неговата таргет-аудитория, и Иванка е кръстена на Митко Иванков.

9. Тити Папазов. Само си представете - звънка на Чеферин, разплаква му се и само за две минути се уредихме да сме домакин на финала на следващата Шампионска лига на “стадиона” на Царско село.

10. Антоанета Стефанова. Футболът е като шаха, само че малко по-цивилизован и напредничав, защото на белите и черните е позволено да играят в един и същи отбор. Но стратегията е абсолютно еднаква - топовете по крилата покриват куците коне и пешките рано-рано отиват на дискотека. Номинация за премиер, но по-добре футболен президент.

11. Димитър Пенев. Не успя да увлече масите като кандидат-депутат, защото народът го иска във футбола. Отдавна не е откривал една шепа таланти, които да станат смислени футболисти, така че само това да направи, пак ще е тръгване в някаква посока.

12. Националният оперативен щаб. Нека го прехвърлим начело на футбола. Тези хора само след няколко месеца работа ще твърдят, че целият световен футбол се учи от тяхното управление и всеки четвъртък в 10 часа сами ще си връчват купата за Световното.
13. Който и да е кибик в квартална пивница. Цял живот поглъщане на информация и ободряващи концентрати, социологически проучвания и експертни дебати за футбола ни, изгледани хиляди мачове, проучени милиони клюки. Няма как който и да е "на пост" днеска в кръчмата, да няма 100 идеи как да подобри футбола ни.


Последните предложения вижте на страниците на новия брой на в-к Прас-Прес.

За кого сте?

Избери отговор!
Край