10 технологични не!ща, които ще се случат през 2023 г.

Jan 13, 2023     zhelyo     3484
Сигурно четете този текст на миналогодишния си телефон и вече се замисляте дали да не го смените, защото технологиите са в непрекъснат прогрес. Е, преди да излетите при нашата друужка nixanbal, за да видите какво ново е излязло на пазара и да си заплюете следващата джаджа, ето не!щата, които ще бележат технологично 2023 година: 

1. Meta ще въведе миризми в симулираната реалност, така че виртуалните обитатели на Metaverse да могат да се помирисват и да използват мускус и парфюми, за да правят по-реалистични впечатления един на друг. Иновацията ще коства на компанията на Марк Цукърбърг нови $300 милиарда загуби, защото парите не миришат.

2. АвтоВАЗ ще представи електрическа Лада, която ще може да пътува 1000 километра с едно включване в контакта, благодарение на монтираната в багажника макара с 1000-километров кабел.
3.  Изкуственият интелект ще стане още по-впечатляващ в уменията си да се учи, да твори и да комуникира с хората, като ще видим първата социална мрежа, в която потребителите са изцяло AI, които спорят, карат се, завързват любовни триъгълници и стават инфлуенсъри, рекламиращи тъпотии по дразнещо престорен начин. В сайта няма да може да се регистрират хора, защото в началото ще има проверка да докажеш, че си робот, като се объркаш на кои картинки има автобус.

4. Samsung ще представи технология за нов вид дисплей, който се сгъва, разтегля, усуква и може да се пере с цветни дрехи до 60 градуса, което ще бъде прието като основа за направата на първите смарт гащи.

5. Мъск, преосмислил напоследък мирогледа си, ще основе компанията Lignite, която ще започне производството на автомобили, задвижвани с въглища. Така Мъск ще се противопостави на woke сояджиите, "спасяващи" планетата, карайки Tesl-и, задвижвани често с електричество, получено от въглищни централи. 

6. SpaceX ще стане първата космическа гейминг компания с пускането на игрови светещи сателити. Нощното небе над земята ще се освети от милиони спътници, които ще може да бъдат управлявани от играчите, а новият вид дисплей ще позволи до края на годината да се изиграе космическо копие на първата телевизионна конзолна игра Pong.

7. Apple ще продължи да проявява загриженост за околната среда, климата и ще намали въглеродния си отпечатък, като събере в едно устройство iPhone 15, iPhone 16 и iPhone17, както и съответните модели S, Pro и ProMax. Според изчисленията, компанията ще спести 30 милиона тона вредни емисии, защото няма да отпечатва нови промоционални материали всяка година за един и същи телефон.
8. Саудитска арабия ще шашне света с първия наноробот в човешки ръст. Той ще е направен изцяло от диаманти и разработката ще струва $600 милиарда, като единствената му функция ще е да покаже, че винаги има нови нива на кич, които човечеството може да достигне.

9. Военната промишленост също ще продължи да е генератор на технологично развитие и се очаква най-сетне да видим нов дрон от Baykar, този път в компактния сегмен, но не по-малко унищожителен от прочулите се миналата година Байрактари. Новият модел ще има една мисия - да унищожава миризливки с лазер, който да ги изпепелява, преди да се размиришат.

10. България ще представи футуристична холограма в мащаб 1:1200 на завършената Автомагистрала "Хемус"

На какво четете тази публикация?

Избери отговор!
Край