10 топ локации, на които да бъде преместен паметникът на съветската армия

Mar 9, 2023     zhelyo     4673
Монументът, на който младежи ядат макдоналдс, пият бира и карат скейтборд, ще бъде преместен. Това решиха в Столичния общински съвет, без да стане ясно къде точно ще изгрее фалосът на признателността на българския народ към съветската армия. Ето опции, тъй като в Музея на социалистическото изкуство няма място:

1. 3 метра вляво. Няма значение мое вляво или ваше вляво, решението на общинарите допуска преместването на паметника да бъде минимално. Дори да е два и осемдесет.

2. Пред Народното събрание. Малко автомати и ентусиазирани хора да се извисят пред родния Парламент ще бъде вдъхновяващо за следващите му обитатели. А цар Освободител да отиде в Княжеската градина, където е по-подходящо за коне.
3. В двора на посолството на Руската федерация. Може да не е откъм Драган Цанков, а отзад, където има басейн и паметникът ще е идеален за скокове във вода.

4. Да бъде дарен на Украйна. Ние оръжия не им давахме до скоро, но вече беше прието да помогнем. Може служебното правителство да прати на Зеленски поне пушките и картечниците от орелефите по паметника.

5. Вграждане в Северната тангента или магистрала Хемус. 37-метровият паметник би компенсирал късата асфалтова ядка и би стабилизирал както пътя, така и самата държава.

6. Да си остане, но отгоре му да се сложи едно огнено всевиждащо око. Не, не на Саурон, а реклама на капки за очи, от която общинският бюджет да печели.

7. Летище София. Монументът може да бъде използван за диспечерска кула и да управлява въздушния трафик. Няма да иде фира и ще е практическа реализация на иначе ненужно високия паметник.
8. В Македония. Да им дадем нещо, за да покажем добросъседство. А и като на малко братче да им дадем да доизносят ненужния ни паметник.

9. До кофите за смет. Както правим с нещата, дето не ги искаме вече, но не са и за боклука с надеждата някой да ги намери и да му свършат работа както със стария диван с леопардовата дамаска, дето има прекалено ретро чалга излъчване с оглед икейския минимализъм, към който вече се целим вкъщи.

10. Да го качим във Фейсбук. Или Туитър. Или Инстаграм. Или Тик-Ток. Както правим с всичко, което ни вълнува, за да съберем по няколко палеца или сърца и да преминем към следващата тема.

Какво да има на мястото на паметника?

Избери отговор!
Край