10 свободи, които трябва да дадем на децата наред с определянето на пола и неваксинирането

Feb 14, 2019     zhelyo     15530
Хубаво е, че съвременната цивилизация дава все по-често на децата сами да си решават какъв пол да бъдат и много подрастващи са си избрали да са момченца, момиченца, Хълк, шишарка или гуакамоле. Също така на децата се дава правото да умрат от лечими болести, като не бъдат ваксинирани.

Но ето още 10 вида свободи, които са нужни на децата, за да бъдат истински свободни.

1. Децата трябва сами да определят на каква възраст са. Никое дете не избира на коя дата да се роди и каква зодия е. Това трябва да се промени.
2. Да избират гражданството си. Никой не пита децата в коя страна искат да се родят. Трябва да могат да направят информирано решение след някой семинар или уъркшоп по география.

3. От коя раса да се страхуват най-много. Традициите бабите и дядовците да определят към коя раса трябва да изпитваш неприязън трябва да отшумят.

4. Бебешорите да решават дали да ходят на ясла, дребните - на детска градина, по-големите на училище. Познанието има и алтернативни и неофициални форми и вече всичко го има в ютюб и списание Осем.

5. Децата сами трябва да си определят оценките в училище. Така ще си дават оценки, с които се чувстват комфортно.

6. Бебетата да самоопределят дали са наакани или не, а не родителите да го решават. Това, че пеленачето мирише, може би са предразсъдъци.
7. Децата, а не педиатрите, трябва да определят дали са здравословно и нездравословно пълни и дали да ядат фрашкани със захари храни.

8. Миенето на зъбите е ясно. Техни са си зъбите, те ще си решават.

9. Коя ръка им е лява и кое точно им е десен крак. Нека мислим извън кутията

10. И на последно място по писане, но със сигурност и не по значение: Да избират родителите си. 

Кое прави децата свободни?

Избери отговор!
Край