10 начина, с които партиите ще използват предизборно инфлуенсъри

Feb 11, 2021     zhelyo     3431
Покрай пандемията почти всички загубиха работата си, бизнеси фалираха, медии загубиха достоверността си в полза на една жена с емоционален разказ във Facebook. Инфлуенсърите не усетиха кризата и продължават да работят инфлуенсиране - да показват бляскав живот, да насочват вниманието ни към нови трендове и да ни развличат, разсмиват, вдъхновяват и ядосват защо не им се налага да си търсят истинска работа.

Е, те предстои да захлебят и покрай изборите, защото милениалите вече са на средна възраст и извън партийните ядра от лели и чички, трябва да се привличат нови гласове. Партиите вече откриха как да ги впрегнат в предстоящата кампания по следните няколко начина:

1. Ънбоксинг видеа на подаръчни комплекти. Партиите ще спестят от стотици торбички с календари, картички, магнитчета, шапки и химикалки, които да раздават на клетите си симпатизанти. Срещу 2-3 хонорара родните инфлуенсъри ще направят ънбоксинг на мърчандайза, който ще бъде видян от хиляди, които нямат нужда от тениска с партийно лого, те имат нужда от чувството да видят как някой ѝ се радва.
2. Гивауей. Първите 100 лайкнали, шернали и коментирали този клип ще получат кебапчета. А един след изборите ще го направим шеф на общинско дружество.

3. Пранк. Ифлуенсърите много обичат да си погаждат изключително непринудени и изненадващи един за друг номера. Но колко свежо ще е, ако хитър инфлуенсър извърти шашма на някой партиен лидер, за да го представи като свеж пичага и един от нас? 

4. 10-те най. Класациите са особено вирален прийом на онлайн влиятелите. Но и елегантен начин между интересното да се пъхне я свежа шеговите закачка с определени опоненти на плащащата партия, я хитра четка по адрес на наш човек. 

5. Тагване от заведение/хотел/тъща. Инфлуенсърите са пътешественици. Нека се тагват от хотели на партийни велможи и да показват колко хубаво се живее там, където управляват нашите хора.

6. Иронично участие на партийно събитие. Инфлуенсърите са жадни за хайлайф ивенти, от които да пускат сторита и снимки на последователите си. Какво толкова, че е от партийна конференция в Сунгурларе, и те са хора, и там кипи живот. Няколко селфита са достатъчни една партия, сбрала войска орки да ги инструктира да купуват гласове, да изглежда като свеж и отговорен граждански полъх.
7. Testimonial. Лекото и закачливо инфлуенсърско съдържание обикновено е нишово - весели теми от ежедневието, мода, грим, технологии, коли. Но колко ще е силно, ако научим за кого ще гласува и защо в сълзливо обръщение към фололарите си нашата значима личност? Само да каже, че това е просто неговото/нейното мнение, никого не ангажира, нищо, че тате е партиен функционер.

8. Meltdown. Същото като горното, само че не сантиментално и лично, а истерично, сълзи, сополи, клетви. Ако не направите правилния избор, напускам тая държава, писна ми от овце, отворете си очите, а-у.

9. Жълти новини. Инфлуенсърите вече са личности, отразявани от масмедиите в жалкия им опит да получат къшей от онлайн-информационния поток. Инфлуенсър е станал гадже на някой политик? Забременяване? Или още по-силно може да бъде дори любим инфлуенсър с разбито сърце от представител на вражеска партия, който се е оказал с грешната сексуална ориентация. Шок!

10. Инфлуенсър в гражданската листа. Вече не е новост партиите да вкарват хора, заслужили партийно доверие заради послушание извън строго партийния живот. Дали става дума за предприемач, актьор, експерт по всичко от телевизора или инфлуенсър, който превежда и адаптира чуждоезично съдържание за родни малоумници - няма значение. Важното е човек да е полезен и оценен подобаващо.

Следвате ли инфлуенсьори?

Избери отговор!
Край