10 сценария за политическото бъдеще на България

Oct 6, 2022     zhelyo     3444
В страната с национален девиз "всеки сам си преценя" разделението продължава, а бай политик сега се чуди и мае дали да се коалира, дали да ходи на нови избори или да вземе да се оттегли най-после, да отиде малко в частния сектор, да поработи и да даде шанс на някакви други хора да се опитат. Както и да е.

Ето няколко възможни посоки и насоки да се отпече ситуацията:

1. Кабинет за 4 месеца и избори. Директно се съставя хубава широка коалиция с предварително назначена дата за избори в края на зимата. Политиците се скъсват от работа, за да ни се харесат и да гласуваме за тях после. Раздават на всеки българин топло одеало, шише ракия и газ за запалки, благоденствие.
2. Парцелиране на България на колкото партии има. Всяка си формира правителство и нацията отива при което правителство си иска. Гласувалите с не подкрепям никого се събират в едно оградено поле и с камери се наблюдават дали анархисткият строй и саморегулацията няма да се окаже най-успешен модел.

3. Обявяваме се за анексирани от Русия. Щом тя може да обявява за анексирани територии, които не владее, ние можем да обявим за анексирана територия, която владее. Путин ще ни назначи губернатор и готово. И за почитателите на НАТО е ОК, защото не можеш да напишеш губернатор без НАТО и без губер.

4. Свикване на Велико Народно събрание. В него тежко зависими и отдавна компрометирали се хора ще гласуват нова конституция по текст на някой полуграмотник, което ще улесни ситуациите в управлението занапред. Примерно ще станем президентска република, в която президентския пост се предава по полов път.

5. Излъчват се трима премиери и слушаме този, чието мнение най-много ни изнася в случая. На Босна и Херцеговина какво им е с трима президенти, да не сме гърбави, че да не пробваме?

6. Прокуратурата арестува всички и почваме начисто. Не е нужно да ги арестува за много, един изборен цикъл да изберем ония лунатиците, дето пишат щуротии в Интернет, но на живо в БНТ заекват и не могат да убедят по повече от 200 души да гласуват за тях. Ще е разкошно.
7. Обявяваме война на Иран и стискаме палци протестиращите там да катурнат властта. Ще са изтощени и няма да знаят какво да правят, така че ние яхваме протеста и окупираме Иран, печелейки яко много нефт, газ и готини подправки. Викаме местните революционери и революционерки да ни управляват.

8. Всички новоизбрани депутати първо се събират да пренареждат жълтите павета и не встъпват в длъжност, докато заедно не свършат тая работа читаво. С този тиймбилдинг елемент откриват, че са хора и се вдъхновяват за първи път да работят заедно, за да е хубаво за всички, а не един срещу друг, за да е хубаво на едните.

9. Правителствената формула да начертае този, който вдигне най-висока скорост на Околовръстното на София и оцелее. Никой няма право да му оспорва каквото измисли.

10. Да се даде властта най-сетне на Йоло Денев и да видим Тангра какво е измислил за нас. 

Каква я мислите вие?

Избери отговор!
Край