10 сценария за България след изборите

Apr 6, 2023     zhelyo     2048
Изборите минаха, вече няма кой усмивковец един флаер с обещания за светло бъдеще да ти даде, докато се опитваш да не вдишаш, минавайки през някой подлез. Но дали светлото бъдеще пък не е дошло? Дали няма да видим някоя от чудесните програми за справяне с народните проблеми и извеждането на България в нов Златен век няма да бъде реализирана?

Ето няколко опции какво ни очаква в близка до средносрочна перспектива:

1. Новоизбраният парламент така и не започва работа, защото се получават ежедневни имейли за бомба. Оказва се, че изпращачът на имейлите е Румен Радев и нищо не може да се направи, освен сградата на Народното събрание да остане празна завинаги.
2. Всички да са доволни от изборните си резултати и за да не трябват нови избори, да формират огромна коалиция. Нищо няма да бъде прието и решено, защото единственото, за което ще могат да се разберат, е да има мнозинство, но ще си бламират всички решения и Парламентът ще е във вечна процедура по начина на водене.

3. Американското посолство да спре с магнитчетата за хладилник и да включи оня електромагнит, дето вдига старите коли и ги пуска в онова, дето ги мачка. Това ще доведе до отчаян опит за съставяне на правителство на цената на всичко, защото в повечето партии и зад тях има поне по 3-4 важни човека, които или ще тряба да продължат депутатския си имунитет, или да се надяват на южно изложение и Бай Ставри да е в добро разположение на духа и прилична хигиена на тялото.

4. България се разделя на две. Тези, които са гласували с хартия, заживяват северно от Цариградско шосе, а тези, гласували електронно - от правилната страна. Тези, които не са гласували, ще живеят на самото Цариградско шосе, за да се гъчкат. И трите групи ще си имат свой парламент, президент, главен прокурор и свое ЦСКА. Ще се срещнем след края на мандата, за да видим на коя група най-много ѝ се получава.

5. Крал Чарлз от Великобританглия идва да говори в родния парламент и остава тук да управлява по братовчедска линия. Царска Бистрица я превръща в читалня, а символите на стотинките ги заменяме с Мадарския камилар.

6. Български възход ще изрази готовност да състави кабинет. Невлизането в Парламента ще бъде представено като тактически ход, за да може партийната мощ да се вложи в изпълнителната власт, а законодателството да бъде оставено на другите в името на плурализма.
7. Получава се поредна патова ситуация, заради която народът е обречен на нова порция парламентарно безвремие. Този път Веселин Марешки успява да организира концерт с Маргарита Хранова и Орлин Горанов, което обединява нацията, различията са изгладени, съставя се правителство на националното единение, а лопедиумът става левче.

8. След изборите всички партии се опитват да сформират правителство, но без успех. В резултат, страната преминава под международно управление от ООН, която въвежда система от AI-политици, за да вършат работата вместо хората. Те открадват всичко и изяждат магистралите, защото решават, че дори тях не заслужаваме. България се разпуска.

9. Иван Костов дава интервю при Волгин, в което го убеждава в ценностите си и с мощта на смелия и обективен журналист Костов бива назначен за цар. Всички консумират евтина марихуана и България започва да се гордее, че е наложила санкции на Русия още от времето на Чорни.

10. Новосформираният парламент изненадващо избира правителство, което е напълно способно да управлява и се отличава със забележителна стабилност, което е причина за вълна от сатира в медиите, които понастоящем не допускат политически хумор, тъй като никой не очаква такъв обрат.

Някое от тея ли ще е?

Избери отговор!
Край