Eтър все още е фаворитът на Betano във Втора лига

Oct 24, 2022     zhelyo     639
Домакинската загуба на Етър от набралия скорост Крумовград отпрати тима от Старопрестолния град на трета позиция във временното класиране на Втора лига, но въпреки това Виолетовите продължават да се ползват с най-голямо доверие сред експертите.

Изненадващо или не, на върха на подреждането се изкачи втората формация на ЦСКА 1948 II, която притежава и най-резултатното нападение в групата - 23 реализирани гола в 14 изиграни срещи.

Червените са начело с 28 точки, една повече от Крумовград, който вече е предвождан от колоритния Вили Вуцов, а Етър остана на трета позиция с 26 пункта. Малко зад Топ 3 е завърналият се във втория ешелон Беласица (Петрич) - с 24.
До края на есенния дял на първенството остават четири кръга, които според мнозина ще оформят още по-добре основните претенденти за елитна промоция. 

Букмейкърът Betano.bg продължава да смята шампионът на България за 1991 година - Етър, за основен фаворит за спечелване на първото място в крайното класиране, като подобна развръзка е подкрепена с коефициент е 2.75.

Шансовете на ЦСКА 1948 II да финишира на върха в края на сезона са оценени с 3.00, а тези на Крумовград - 3.75.

Любопитно е, че ставките за всички останали отбори изглеждат направо космически. На четвърто място е поставен е Беласица с 15.00, докато коефициентът за първо място на солидно стартиралия Спартак (Плевен) е 20.00.

Преди началото на сезона се прокрадваха мнения, че Монтана ще бъде в състояние да се намеси в битката за върха, но с днешна дата коефициентът на Betano.bg е по-скоро обезкуражаващ - 40.00.
Какво предстои в оставащите четири есенни кръга на тимовете от челното каре:

ЦСКА 1948 II: Дунав (Русе) - гост; Марица (Пловдив) - домакин, Созопол - гост, Янтра (Габрово) - гост

Крумовград: Ботев Пловдив II - домакин, Монтана - гост, Витоша (Бистрица) - домакин, Спортист (Своге) - домакин

Етър: Спартак (Плевен) - гост; Ботев Пловдив II - домакин, Литекс (Ловеч) - гост, Монтана - домакин

Беласица: Созопол - гост, Янтра (Габрово) - домакин, Лудогорец II - гост, Добруджа  - гост
 

Betano.bg предлага интересни залози и за вероятността отборите да завършат на едно от първите две места в крайното подреждане на Втора лига.

И в това своеобразно класиране Етър е начело с коефициент 1.85, следван от ЦСКА 1948 II - с 1.95, и Крумовград - с 2.10.

Шансовете на Беласица да окупира позиция в Топ 2 в края на сезона са оценени с 4.50, а тези на Спартак (Плевен) - с 5.00.

Като абсолютни аутсайдери в групата са котирани Витоша (Бистрица), Ботев Пловдив II, Добруджа (независимо че наскоро там треньорският пост беше поверен на Сашо Ангелов), Янтра и Созопол. 
Край