ПП-ДБ: Ще подкрепим всеки кабинет на ГЕРБ с първия мандат, стига премиер да е Борислав Сарафов

May 9, 2023     zhelyo     2548
ЗАЛА ЮГОСЕВЕР, НАРОДНО СЪБРАНИЕ - Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) обяви днес, че ще подкрепи всеки кабинет на ГЕРБ с първия мандат в пореден обрат в преговорите между двете най-големи парламентарни формации.

Единственото условия за предоставянето на тази подкрепа е зам. главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Това заявиха на съвместна пресконференция Кирил Петков и Христо Иванов, като обосноваха искането си.

"Г-н Сарафов е личност, приемлива за нашите бъдещи партньори, в близки отношения са. Както има една приказка - от едно котило са. Но същевременно той е и един от смелите представители на прокуратурата, от които имахме нужда да се опълчат срещу самоуправството на Гешев. Той е олицетворение на потенциала за компромис, който може да достигнем с ГЕРБ" - обяви Иванов.
“Да, така е”, каза Петков, след което прекрати изказването си, тъй като се разсмя от идеята наистина Сарафов да стане премиер на България.

Според ПП-ДБ, те не търсят министерски постове или други привилегии, а целят промени в полза на гражданите и държавата и затова са готови да дадат шанс на ГЕРБ.

Какъв е Сарафов за Гешев?

Избери отговор!
Край