Два лъва избягаха от зоопарка, ленивец по петите им

Apr 11, 2018     Andy     6477
СОФИЯ, МОЕ МАЛКО СЕРЕНГЕТИ - Два мъжки лъва избягаха току-що от Софийския зоопарк през централния вход. По свидетелски показания, единственият, който е успял да им се противопостави бил ленивецът Рочко, който обаче за малко ги изпуснал (и му били чимбер).

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че лъвовете са особено опасни и ще вземе извънредни мерки. Една от тях ще е да се спре току-що пуснатият нощен транспорт, който освен че може да стане жертва на бегълците, замърсява въздуха.

Министърът на вътрешните работи обяви, че преди година е подавал сигнал към управлението на зоопарка, че лъвовете са опасни и биха могли да извършат бягство. В следствие на неговите предупреждения, те цяла година не са правили опит да бягат.
"Освен това, не е вярно, че само Рочко се опитал да ги спре, възмущението си адресираха и два диви гълъба и една сърничка, която обаче я достраша и си остана в клетката".

От ведомството разпространиха снимки на лъвовете и се обърнаха към гражданите с апел, ако ги разпознаят, да подадат сигнал. Анонимността и безполезността им е гарантирана.

Страхуват ли ви лъвовете?

Избери отговор!
Край