Животните от зоопарка: Не е хуманно хората да дават ½ милион лева за гипсокартотени клетки

May 17, 2023     zhelyo     1773
СОФИЯ - Животните от Столичната зоологическа градина протестират срещу антихуманното отношение към хората, налагащо им да плащат огромни суми за малки и злепостроени апартаменти.

Четириногите, двуногите и пълзящите приятели на човека са възмутени от скоковете в цените на имоти, които представляват едва ли не гипсокартонени клетки с почти споделена тоалетна със съседите.

"Ние сме шокирани от факта, че средната цена на квадратен метър в София е около 1300 евро, което означава, че за двустаен апартамент от 60 кв.м трябва да се плати около 500 000 лева с данъците, ремонтите и новия диван. Само да не почнем да сравняваме с други европейски столици, където може да се намерят по-големи и по-качествени жилища за по-ниски цени!" - възмутен бе тигър, накуцващ от подагра.
Животните също така критикуват качеството на строителството и материалите, използвани за повечето нови сгради в България. Те твърдят, че много от апартаментите са направени от гипсокартон и други леки материали, които не осигуряват добра звукоизолация, топлоизолация и сигурност срещу термити, градушка и флатуленцията на комшията. Те споделят, че техните клетки в зоопарка са по-добре изградени и обзаведени от повечето жилища на хората.

"Искаме да се въведат по-строги стандарти за строителството, по-справедливи данъци и такси за имотите и по-достъпни кредити за жилищно строителство. Призоваваме също така хората да бъдат по-осведомени и избирателни при покупка или наемане на апартамент" - допълни игуана с телосложението на морж поради улегналия живот в 80 квадратни сантиметра терариум - двойно по-голяма площ от средното жилище под наем в идеалния център на София.

Протестът на животните започна със събиране на подписи в зоопарка: "Ние, като животни, разбираме какво означава да бъдеш заключен в малко пространство и да нямаш свободата да се движиш, както искаш. Хората не трябва да понасят подобни условия и да плащат абсурдни суми за това. Нечовешко е."

 

Кои са по-хуманни?

Избери отговор!
Край