Българка с два апартамента и гараж в Банишора попадна сред 20-те най-богати в света според Forbes

Mar 22, 2024     zhelyo     5343
СВЕТЪТ НА БОГАТИТЕ - Списание Forbes допълни своята класация на световните милиардери, в която неочаквано за мнозина се нареди и българка, притежаваща два апартамента и гараж в столичния квартал Банишора.

Традиционно доминиран от технологични магнати и наследници на промишлени империи, списъкът тази година изненада с включването на Серафимка Джаплиева-Ларсен, която притежава два наследствени апартамента от съответно 76 квадратни метра и 98 квадратни метра, вторият от които с прилежащ гараж от 23 квадрата.

Цените на жилищата в някои квартали достигнаха космически величини, като така двата апартамента и гаражът на Джаплиева-Ларсен в Банишора бяха оценени на сума, сравнима с брутния вътрешен продукт на Австрия.
Специалисти коментират, че при тези условия на пазара, притежанието на дори скромно жилище в правилния квартал може да превърне собственика в мултимилиардер.

Мнозина допускат, че от това Илън Мъск да бъде настигнат по имане ни дели смъртта на баба Ставра, която има само една наследничка за своята къщурка в Крива река, а самата наследничка вече притежава боксониерата на покойния си съпруг в Белите брези. 

Колко е цената на квадрат в София?

Избери отговор!
Край