Правителството продаде половината "Аз съм българче" и два апартамента на Великобритания

Jan 19, 2024     zhelyo     2730
ДОНДУКОВ 1 - Правителство обяви продажбата на 50% от акциите на Вазовото "Аз съм българче" и два апартамента на столичната ул. Чаталджа на Великобритания.

Този ход се оказа неочаквано популярен сред британската аристокрация, която явно има апетит към слънчевите балкони и звънката българска култура и образование.

Според източници от Министерството на финансите трансакцията е част от нова стратегия за "културен обмен на имоти". От страна на Великобритания, се очаква да получим няколко старинни чайници и дванайсет изречения от Чарлс Дикенс.
"Нямаме конкретна обосновка за действията си. Просто управляващото мнозинство трябва да направи много компромиси, за да се самозапази. Също както в Парламента не могат да обяснят защо, аджеба, Десислава Атанасова трябва да е конституционен съдия," коментира министър, пожелал си ротация час по-скоро.

Очаква се Великобритания да получи втори и четвърти куплет от Вазовия хит, като в българските учебници със сигурност ще се запази непродадената половина, така че патриотизмът сред децата ще бъде запазен поне наполовина, уверяват управляващите.

 

Колко от Аз съм българче знаете?

Избери отговор!
Край