Учени от БАН и Великобритания създадоха нов вид избирател

Oct 29, 2019     Дали Илиев     5858
БАН-АНОВИ РЕПУБЛИКИ - Учени от Университета в Костън, Великобритания в сътрудничество с колегата им доц. Житомир Леков от Института по приложно клониране към БАН, успешно клонираха и дадоха живот на първият в света условнорефлексов гласоподавател.

Името му е Щоли и няма определен пол.

 За целта учените са направили широка селекция от жители на комплексите  "Люлин 3-5"(София), "Меден рудник" (Бургас), "Максуда" (Варна) и "Сторгозия"(Плевен).   
Задачата на мащабната селекция е била да се подберат възможно най- добрите представители с изявен ген < N0 miNd-8 >, който е отговорен за незабавна реакция при подаден стимул, в случая копюр от банкнота с не особено голям номинал от порядъка на 20 лева. За стабилизиране на реакцията, така изолираният ген < N0 miNd-8 > е кръстосан с ген < WT-FC  k1Ng>, изолиран от наскоро откритият от британските учени по склите в крайбрежното гредче Dunwich рапан с политкоректни лицеви черти, наречен от откривателите си Кежулп. 

Учените не дават подробности какво точно представляват тези политкоректни лицеви черти, но заявяват, че това е решителен скок в човешкото развитие и по- специално в гражданското общество и избирателният процес.   

 Доц. Житомир Леков от своя страна заяви, че се работи в насока условният рефлекс да бъде стабилизиран и при много по- нисък стимул от порядъка на банкнота от 10лв, а защо не и от билетче за градски транспорт с автограф от Милко Калайджиев. Всичко е в ръцете на учените!

 За жалост резултатите от тяхното откритие, няма да променят особено резултатите на предстоящите местни избори в България, защото по принцип тук тези неща не са новост, а дълголетна традиция, която сега просто е получила официално признание от научните среди по Света.
 

Ядете ли миди?

Избери отговор!
Край