Да гласувам или да не!гласувам, част 1: ИТН и Левицата!

Mar 28, 2023     zhelyo     2937
Тази седмица в четири последователни дни ще и запознаем с основните претенденти за вашия глас освен "Не подкрепям никого". С кратко литературно-интерпретативно съчинение ще обсъдим кампанийните им девизи, ако имат, и ще изброим основните причини за и против гласуването за тях. Първите са тези, посочени в заглавието, очевидно.
  Левицата!

Предизборен девиз: Коалиция “Левицата!” предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

Какво всъщност значи: Този надпис е на всичките им рекламни материали за тези избори. Вероятно не е това рекламният им слоган, защото просто нямат. Но от друга страна поне не обещават нещо, не празнословят и не лъжат.
  Гласувайте за Левицата!, ако:

+ Нямате идея как да се помогне на бедните и онеправданите и за вас лявото значи просто да сте за Русия.

+ Предпочитате старите лица на онова, истинското БСП отпреди 10-20 години.

+ Имате нужда от ентусиазъм и добро настроение. Удивителната в названието е атестат за първото, а вицът в средата носи позитивизъм.

  Не гласувайте за Левицата!, ако:
- Смятате, че Мая Манолова би станала прекалено заета с политическа кариера и няма да може да прави нови вълшебни включвания в ТикТок.

- Се опасявате, че Румен Петков и Татяна Дончева ще се отдадат на онази тишина в спалнята, която преди това в отношенията им раждаше чудовища.

Можете да смятате и знаете, че отговорът на инфлацията не е хиперинфлация, а на финансовата нестабилност - хора, дето цял живот са кариерни политици. 

  Има такъв народ

  Предизборен девиз: Държавата - това сте вие!
Какво всъщност значи: Не е ясно кои са тези вие, тъй като зависи от този, който го чете. Хубавото е, че неможещите да четат не са държавата. Лошото е, че много кофти хора, мутри и олигарси, могат да четат поне толкова.

  Гласувайте за ИТН, ако:

+ Искате да подкрепите тези, които вече имат готов състав на кабинет, който да бъде предложен без излишни преговори и договорки.

+ Смятате, че трябва да се водят дебати и вражди с опонентите си по най-весел начин - с песни, скечове и фейсбук лайвове.

+ Искате референдум за превръщането на България в президентска република, което е една идея по-нормална тема за референдум от другите актуални плебисцити.
Не гласувайте за ИТН, ако

- Не искате съставът на евентуалния министерски съвет с евентуален мандат на партията да бъде изненада за повечето ѝ депутати.

- Още сте влюбени в Ива Митева, тя си направи друга партия, но не успяхме да открием коя е тя, защото още няма посветена песен за нея.

- Си мислите, че Слави Трифонов ще влезе депутат в Парламента и ги нареди всичките. Той не води дори шоуто на свое име. 

Ще гласувате ли за някои от тези?

Избери отговор!
Край