Да гласувам или да не!гласувам, част 4: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Mar 31, 2023     zhelyo     2398
Финалната част на нашата разяснителна кампания преди изборите в неделя включва сочените от социологическите шамани за фаворити коалиции. Бъдете грамотни, намерете си в сайта и останалите части, за да гласувате информирано, ако сте от безплатните балъци, които не си продават гласа.


ГЕРБ-СДС

Предизборен девиз: За стабилна България отново
Какво всъщност значи: Противно на прогнозите, че без ГЕРБ на власт България ще се разпадне, това вече няколко години не се случва. Същевременно си личи, че от партията си поставят по-реалистични цели и няма да налагат ред в хаоса, а просто ще гласуват за стабилна България отново, каквото и да значи това. Ще го мислят след изборите.
Гасувайте за ГЕРБ-СДС, ако:

+ Вярвате в равния шанс за всеки, независимо от произхода му, независимо дали е варненска хостеса или полуграмотен футболен съдия от Симитли.
+ Искате да подкрепите някой, който в условия на криза и недоимък знае как да изгради евробейското бъдеще на България - просто с една идея по-малко асфалт.
+ Искате Путин да бъде спрян или поне паметникът на съветската армия евентуално да се говори, че ще бъде преместен след поне още 18 години управление на София, защото Бойко Борисов ходи по три пъти на седмица в американското посолство.

Не гласувайте за ГЕРБ-СДС, ако: 

- Се опасявате, че пак ще арестуват Бойко Борисов. Тогава няма дае е ясно дали евроатлантизма, правосъдната реформа и влизането в Еврозоната ще бъдат приоритет сред съпартийците му, ако не може да им скръцне със зъб.
- Притеснявате се, че списъкът Магнитски ще бъде разширен и партийните редици няма да успеят да запълнят местата с познатото ниво на качествени специалисти и изкусни политици.
- Вие или роднините ви не работите в общинска или държавна структура и не виждате особен келепир в подкрепата си за тази коалиция.


ПП- ДБ 
Предизборен девиз: Има как
Какво всъщност значи: Мнозина са запознати с възможното тълкувание, че към коалицията се е присъединил и макак и това са предизборни маймунджилъци. Но всъщност е по-сложно и трябва да се прочете наопаки, където се получава “Кака ми” - алтернативата на “Бат’ Бойко”.

Гласувайте за коалицията ПП-ДБ, ако:

+ Търсите промяна на всички нива - от правосъдната и енергийната система, до личните си хранителни навици, в които навярно липсва гурме козунак с брашно от веган скакалци.
+ Искате да бъдете представлявани от дейна опозиционна сила с достатъчно ресурс да показва нуждите от съдебна реформа, административна оптимизация, електронно правителство и откъсване на политическата класа от ръцете на мафията.
+ Желаете да защитите българските момчета и млади мъже от НАТО-вска мобилизация срещу братска Русия, като им се сменят половете.

Не гласувайте за коалицията ПП-ДБ, ако:

- Не искате повече на Ицо Хазарта да му прилошава от говора на Десислава Атанасова, а най-после да вдигне един неизборен концерт.
- Се опасявате, че като спечелят изборите, вероятно ще се скарат още на дали се чете Пепедебе или Пъпъдъбъ и ще генерират страхотни оправдания да не постигнат много.
- Предпочитате българското Петьо Евро вместо въвеждането на вносното европейско Евро.

Ще гласувате ли за някои от тези?

Избери отговор!
Край