Войната в Украйна е вече скучна, негодуват световните медии

Nov 13, 2014     zhelyo     5070
ДОНЕЦК - Продължаващите вече над 7 месеца боеве между украинската армия и донецките сепаратисти вече са скучни и е доста нерентабилно да се отразяват, проплакаха световните медии.


Както е известно, въпреки примирието от началото на септември, конфликтът продължава да се разразява в Източна Украйна, което вече трае адски много повече, отколкото е средната продължителност на вълнение на страничните наблюдатели.


"Да бяха организирали тоя конфликт за 3-4 месеца максимум, а не да ми се точи. Нима някой се вълнува от сблъсъка между Израел и Палестина? Най-скучните и негледаеми новини са това, а рискуваме животите на репортери с надеждата поне да хванем зрелищни кадри от обстрел с ракети" - споделят новинари от цял свят.
Конфликтът в Украйна бе разнообразяван на няколко пъти със сваляне на пътнически самолет, вкарване на хуманитарна помощ от танкове и няколко по-грандиозни престрелки, но като цяло сюжетът наистина издиша и няма как някой да се интересува какво се случва там, освен ако не е жител на Донецк, очакващ да се прибере у дома, без къщата му да бъде разрушена.


"Вниманието към Сирия спря, вече няма истерия за ебола, така че няма защо да мислим Украйна, трябва ни нещо ново. Дано да хванат Ангела Меркел по бански, че съвсем няма нови теми напоследък" - допълват международните вестоносци с отегчение.


zhelyo

Трябва ли да спре войната, след като е вече скучна?

Избери отговор!
Край