Руската армия превзе бордюр в Бахмут, в битката загинаха едва 7000 войници

May 3, 2023     zhelyo     4566
ДОНБАС - Руската офанзива в Донецка област продължава да дава резултати, за които руският народ преди две години не бе и сънувал.

Военните сили на Руската федерация и частната военна компания Вагнер проведоха успешна атака и завладяха бордюр в западната част на Бахмут с дължина 4.7 метра и средна височина 16 сантиметра.

Според независими анализи на кадрите и информациите, извършени от хора, живеещи в мазетата на родителите си, в битката руснаците са загубили 17 танка, 24 БТР-а, 22 специализирани превозни средства, 7000 войници и едно шише водка, пълно на 1/3, за което най-много ги е яд.
Анализатори в Telegram и Twitter твърдят, че става въпрос за стратегически важен транспортен хъб, на който може да се разтоварват по-лесно багажи от всякакво естество, а победата има силно символично значение, защото бордюрът е единственото здраво нещо, останало от Бахмут.

Според начетени източници завладяването на бордюра в Бахмут означава и финална победа за руските сили и вече Владимир Путин може да обяви, че целите на Специализираната военна операция са достигнати и да проведе парад на 9-ти май за чудо и приказ.

Очаквахте ли толкова бърза и безапелационна победа?

Избери отговор!
Край