Пригожин арестува Путин: Избирай да те водя в Хага или ще се включиш в офанзивата към Бахмут?

Mar 22, 2023     zhelyo     3525
КРЕМЪЛ - В драматичен обрат на специализираната обстановка ръководителят на руската наемническа групировка "Вагнер" Евгений Пригожин арестува президента на Русия Владимир Путин и го постави пред ултиматум.

Готвачът-пълководец е заставил руския президент  или да се предаде на Международния наказателен съд в Хага за престъпления срещу човечеството, или да се присъедини към бойците на "Вагнер" при Бахмут.

Пригожин обясни своето действие като необходимост за спасяването на руските интереси и чест. Той заяви, че Путин е изиграл и предал руските патриоти, които се борят за освобождаването на Донбас от украинската хунта и американските биохимични лаборатории.
Според него, министрите и генералите на Путин са отказали да предоставят подкрепа и боеприпаси на "Вагнер", което е довело до тежки загуби и затруднения при превземането на източноукранския град.

"Ние не можем да позволим такава безотговорност и слабост от страна на главнокомандващия. Ние имаме мисия да освободим Донбас и да защитим руския свят. Ако Путин не може или не иска да ни помогне, то той трябва да плати цената за своята измяна. Или ще го изпратим в Хага, където ще му съдят за всички престъпления, които е извършил против руския народ, или ще го изпратим при Бахмут, където ще му покажем как се води истинска война", заяви Пригожин.

"Има два варианта за изкупление, ако си слаб и корумпиран лидер, който не може да защити интересите на Родината. Давам шанс на Путин да изкупи своята вина, ако се присъедини към борбата за освобождението на Донбас. Да донесе своята униформа и да дойде при мен. Аз ще го приема като равен и ще му дам командването над един от моите батальони. Заедно ще покажем на света каква е истинската Русия", добави още Пригожин.

Според непотвърдени данни, Путин бил хванат и задигнат от спалнята си в Кремъл посред нощ. Охраната му била обезоръжена от командосите на "Вагнер", които проникнали в президентския дворец под вид на майстори, дошли да зачукат дюшемето с чукове.
 

Какво ще избере Путин?

Избери отговор!
Край