Путин: Смъртта е това, което се случва на другите

Mar 11, 2024     Radoslav Nedelchev     2311
ДНЕС ФИЛОСОФЪТ ВЛАДИМИРОВИЧ – И президент на Руската Федерация прекара цели 22 минути в семействата на обикновени руски граждани, чиито синове са мобилизирани за освобождението на Украйна, дарявайки ги с напоителни и дълбокомислени философски размисли за живота и смъртта.

 „В днешните трудни времена на изпитания и тегло за целия руски народ, трябва да се обърнем към мъдростта на древните философи и да си припомним, че макар често да живеят със страха от нея, живите същества никога няма да познаят смъртта. Когато аз съм тук, смъртта я няма, а когато смъртта е тук, мен ме няма. Значи тя е феномен, който се случва на другите“, развълнуван бе Путин.

Руснакът говори на дълго и широко за историята още на стоицизма, ницшеанството, православието и философията на Ръст Коул от „Истински детектив“
Поканените в скромния му палат от злато бяха впечатлени и трогнати от жеста на внимание. Увериха, че хората го смятат за най-достойния кандидат за президент и потвърдиха, че най-безсмисленото нещо, за което плащат милиони като данъкоплатци, е за президентски избори в Русия.

„Господин Путин, благодарим за отделеното време, вие сте мехлем за уморената душа! Дано скоро пак да се видим по добри поводи, макар да знаем, че след Украйна идват балтийските държави, Полша и т.н, но няма как да се справим с агресорите по друг начин и да запазим единството на Руската Федерация“, демонстрираха политическа мъдрост и издръжливост хората, като по-възрастните милваха главата и щипеха бузите на президента.

Кой философ цитира Владимир Владо Владимирович?

Избери отговор!
Край