Куче, на което му е студено рано сутрин: Не може ли да акам като котка в саксия?

Jan 10, 2024     zhelyo     2842
В КВАРТАЛА - В сутрешните часове, когато зората още се мъчи да разтвори очите си, едно столично куче беше уловено в момент на съмнение и завист към своите четирикраки колеги – котките.

Четириногият Серафим, по порода 1/6 корги, 2/3 любов, обичайно жизнерадостен и енергичен, е изразил недоволство от своята рутинна сутрешна разходка в студа, преди стопанинът му да тръгне на работа.

"Не може ли да акам като котка в саксия? Ще уцелвам!" – попитало кучето, изглеждащо доста по-привързано към топлината на домашния уют, отколкото към сутрешния клинч.
Тази необичайна ситуация поставя под въпрос вековните различия в навиците на домашните любимци. Специалисти по кучешка психология коментират, че подобно поведение може да бъде възприето като начало на нова ера в отношенията между кучета и котки. Междувидовата завист, изглежда, е достигнала нови висоти, където дори кучетата започват да ценят удобствата на котешкия начин на живот.

Стопанинът на кучето, за когото се съобщава, че е прекарал няколко минути в опити да обясни на своя четириног приятел, че е общоприето да ака навън набързо, без да се наслаждава на този процес, а сетне изаканото да бъде събрано в торбичка.

"Ако исках котка, щях да имам котка. Твоята работа е да търчиш и да ходиш до тоалетна навън, така че да се разсънвам, ставайки часове по-рано в студ и пек заради нуждите ти" - смъмрил го съненият стопанин.

Защо не?

Избери отговор!
Край