За почистването на Паметника на СА: България моли Чехия за водни оръдия, пароструйки, чистачки

Aug 21, 2013     zhelyo     5629
След като Паметникът на Съветската армия в София осъмна розов с надписи на български и чешки, гласящи "България се извинява", социалистическото управление на страната припомни на Чехите, че е помагало на страната им преди повече от 4 десетилетия срещу подобни прояви и поиска помощ сега.


"Преди 45 години имахте проблеми и Ви подкрепихме с танкове. Инициирахме братска намеса. Сега тук се случва същото, Пражката пролет е Софийското лято. Спешно пратете водни оръдия, пароструйки и чистачки, за да изчистят паметника" - телеграфира набързо до чешкия си колега външният ни министър Кристиян Вигенин.


Управляващите разчитат на подкрепа от Чехия и защото страната вече стана жертва на пробудило се общество, като тамошното правителство подаде оставка преди месец, а сега без правителство там всички гладуват, умират и се чувстват супер ужасно, защото не може то така без правителство.
Същевременно в България реакциите са двуполюсни. Противниците на социалистическия режим адмирират символичната арт-проява върху паметника. На другия полюс пък са левите хора в страната, подкрепящи свободата, мира, равноправието и солидарността, които искат разстрел за тези, омаскарили Паметника на Съветската армия.


Така мнозина очакват реакцията на Чехия, като едните се надяват европейската страна да адмирира посланието, докато другата половина се надява тя да се присъедини към Евразийския съюз и да прати танкове тук, за да се разправят с инакомислещите.


zhelyo

Надявате ли се на помощ от Чехия?

Избери отговор!
Край