Германия ни изпревари и взе Ники Василев за канцлер

Sep 29, 2021     zhelyo     5047
БЕРЛИН - И германците направиха правителство преди нас, въпреки че проведоха първите за годината си парламентарни избори в неделя.

Изпреварването в демонстрирането на стабилна коалиционна култура се оказа още по-унизително за родния политически елит, след като за канцлер на Федералната република бе избран Николай Василев.

Той е подкрепен от всички партии, които за първи път в историята на Германия ще участват заедно в сформирането на правителство, защото времената били безпрецедентни, а разделението в немското общество трябвало да се лекува с личен пример.
"Г-н Василев е доказан експерт с международен авторитет и сме изненадани защо българите не се обединиха около неговата личност. Досега от април насам да бяха дръпнали доста и да са Швейцария на Балканите. Ние се надяваме да сме Швейцарията на Централна Европа" - обяви средният германец Гюнтер-Хелга.

Вице-канцлер и министър на вътрешните работи и правосъдието пък ще бъде Петър Илиев, чиято книга на немски език вече е бест селър и никой жител на Германия не е казал и копче, въпреки че е била препечатка от Гьотевия Фауст.

Как ще ги стигнем германците?

Избери отговор!
Край