България изпраща плажни топки на Украйна

Apr 5, 2022     SlyGan     6004
Дългоочакваната подкрепа от българското правителство отпътува към Украйна тази сутрин.

Камионите потеглиха от София в 7:30 ч. тази сутрин. В изявление пред местна кабеларка премиерът Кирил Петков описа пътя на българския конвой с широка и характерно накривена на ляво усмивка:

"Ние изпращаме помощта за Украйна в курулация със съюзниците ни. Целим деескалация. Тя ни е висок приоритет на правителството. Тези тирове потеглят към Ботевград и после по магистралата през Враца до Русе. Там е единственият ни мост на Дунав. Синкретизмът с Румъния по този въпрос е ясен и ежечасен на дневна база. Отиват към Молдова през Алпите и по ферибота над Балтийско море са в Украйна. Вече не сме консуматор на сигурност, вече изнасяме сигурност, това е същото като да консумираш сигурност, но вместо това да я изнасяш!"
Поради страха на част от българското общество да не попадне под ударите на "високоточковите" оръжия на Русия, военният министър Заков даде максималко успокояващо и конформистко обяснение, за да не попадне под ударите на русофилите и високотехнологичните им войскови решения без аналог:

"Помощта ни е военно-хуманитарна. Изпращаме плажни топки на стойност 60 милиона евро на Украйна. Те са предназначение за забавление, и там, и по българското Черноморие, когато бежанците пристигнат в Слънчев бряг и Златни пясъци. Украинките също могат да ги ползват за снимки и видеа в OnlyFans или Instagram. Не гърмят, не се взривяват, безопасни са според Женевските конвенции и не се считат за оръжие от Руската федерация и нейните представители, но във военен план ще са изключително ефективни, тъй като всеки плувец може да избяга с тях по море, стига да не попадне на мина по пътя си."

Посланник Митрофанова вече обяви, че Руската федерация ще приложи ответни мерки на България. От следващия понеделник със специален декрет лично президента Владимир Путин ще забрани вноса на смолянски въздух за руските космонавти.

"Възмутени сме от действията на българските власти. Космонавтите ни няма да дишат въздуха, напълнил българските военно-хуманитерни плажни топки, с които ще си играят деца-бандеровци, докато нацистките им татковци, прегърнали ги във водите на Азовско и Черно море, нападат нашите бойци с плувен десант!"

По думи на говорителя на Министерски съвет Лена Бориславова: "Виждате ли, ние не сме кресливи, а красиви." Оказа се, че плажните топки са избрани лично от нея след усилено търсене в Google и препратки към Amazon. "Аз също съм се снимала с плажна топка във фейса и събрах много лайкове, помощта ни е безаналогова."
Междувременно президента на Чеченската република, Рамзан Кадиров, подкрепящ руската армия на терен със собствената си гвардия написа в статус по Instagram: "За всяка спукана българска плажна топка ще има по една допълнителна девица за чеченския боец, извършил геройството. Дон."

В изказване по Българско народно радио Соломон Паси вече също изрази мнение: "Благодарен съм за това решение. Няма нужда да скопяваме лъва, ще му дадем топки, плажни топки!"

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски вече изрази загриженост за българското общество след направената жертва в специална скайп конференция: "България е с нас! Ние няма да забравим! Решението на българите е напълно адекватно, предвид че те вече тежко пострадаха след предоставените 40 лв. на наш бежанец, които всъщност получиха те."

Това достатъчна помощ ли е за Украйна?

Избери отговор!
Край