Резултатите от изборите и съставянето на новия кабинет (Предварително по минути™)

Mar 26, 2021     zhelyo     9921
Внимание, този текст може да ви лиши от тръпка в следващите седмици, тъй като ще ви каже с точност до педя и половина резултатите от идните избори и какво ще е следващото правителство. Четете само на своя отговорност или на тази на вашия законен настойник, ако сте под запрещение.

Без да шикалкавим много, минаваме на финалните резултати, които ще дойдат само няколко дни след като в изборната вечер всички партии са се самопровъзгласили за победители, тъй като са си напазарували екзитполове. Както може би се досещате, поради мерки, теглилки и страхотните правила, общият брой на гласувалите в тези избори е точно 100 човека. 


Поради изключителния успех мярката 60/40, ГЕРБ и ВМРО обявяват, че са спечелили съответно 60% и 40%. СДС и Родители срещу Норвегия обаче имат техническа грешка при подаването на документацията и процентът е намален и двете коалиции взимат съответно 20 и 10 процента.
Демократическа България получава 83% по своите статистически данни от фейсбук, но 7% по летоброенето на ЦИК.


БСП по стар обичай получава 15/15 процента. Феноменът, както по-духовитите представители на медийния бранш у нас обичат да казват.

За ДПС гласувалите са 8 на сто - лек спад, тъй като електоратът им е разпокъсан от престижната подкрепа на Мехмед Дикме към ГЕРБ и умилителния призив на Местан да се подкрепи ДБ.

Има такъв народ сиромахва процента на ДПС.

Воля - НФСБ получава 5 процента, тъй като хитри хора от Малинови долини и Манастирска ливада искат да построят около блоковете им бензиностанции, а не други блокове, които да препречат хубавата гледка към небостъргачите.
Изправи се! Мутри вън! и Българско лято получават също по 5 процента, но резултатите им взаимно се изключват, след като ЦИК обявяват, че са чели в Интернет, че двете партии са на Божков и не можело.

Възраждане печели 3%, като почти влиза в Парламента, но някои от избирателите на партията са заблудени, че хиксът и чавката са илюминатски символи и гласуват по невалиден начин.

Атака не успява да гласува сама за себе си, защото прекарва целия изборен ден пияна на барабаните.


А ето и как се развива следизборната ситуация.

Първо парламентарно заседание - 12 депутати излизат да си преместят колите защото синята зона е само 2 часа, а още нямат служебни карти, докато най-възрастният от тях и временно председателстващ 45-тото НС Димитър Пенев извършва проименна проверка на присъстващите. Заради неуважително отношение той пъди останалите 227 и остава сам на спокойствие да гледа мачове, без да е заобиколен от досадници.
Първи проучвателен мандат - Цвета Караянчева вдига скандал на Румен Радев защо ѝ връчва мандат на нея, след като само Бойко Борисов можел да ѝ казва какво да прави. Президентът се извинява и си взима мандата обратно, след което Цвета на нацията научава нови определения за себе си от крепостната джипка.

Втори проучвателен мандат - БСП искат да покажат, че нямат нищо общо с Румен Радев и пращат Решетников да му даде новичок от Берьозка. Радев изкарва новичока по-леко от коронавирус и само два дни киха.

Трети проучвателен мандат - След бързи консултации президентът няма правилен ход, тъй като всички партии твърдят, че няма да се коалират с никого и са си сърдити. Държавният глава прави изненадващ ход и организира кръгла маса на националното спасение, на която кани Доган, Пеевски, Ковачки, Маджо, Домусчиев, Недялко от ПИК и Самуил Петканов....

Научете развръзката в новия брой на в-к Прас-Прес.
 

Така ли ще стане?

Избери отговор!
Край