Не!Ръчник за родители: 10 начина да успокоим стресирано дете

Jul 30, 2021     zhelyo     6140
Ако не сте от леещите куршуми, баещите и весещите с главата надолу изплашените си деца, сигурно сте от петимата ни читатели. И като такива вие имате високи очаквания към качеството на информацията, която получавате, както и качеството на живота си като цяло. Ето поредна порция родителски несъвети, които може да прилагате и за домашни любимци, възрастни хора, роботи и служители на гише. Ето как да успокоите стресирано, уплашено и шашардисано дете:

1. Екзорсист. Не, тук не се има предвид, че детето е обсебено от духове, които трябва да бъдат изгонени. Просто може да ги разсеете от стреса им и да ги разсмеете, като поканите такъв човек, който да им обясни какво работи.

2. Запалени конски фъшкии. Помага при пчелите, а те доказано са умни животинки, значи ще помогне и да приспите детето си и да му обясните, че няма чудовище под леглото.
3. Трансплантация. Понякога трябва да се облегнем на медицината. И то на истинската и да прибегнем до трансплантирането на аура от спокойно дете.

4. Изправяне лице в лице със страха. Човек често преодолява страховете си, когато се конфронтира с причините за тях и види, че не са кой знае какво. Например ако детето ви се уплаши от пиян агресивен човек на улицата, който крещи цинизми, тласнете детето си към този човек и го насърчете да му подвикне нещо.

5. Клипче на Бойко Борисов от тия дни. И да речете на рожбата си, че това са истинските проблеми и истинския стрес и това тяхното е бял кахър.

6. Електрошок. Не, тук не се визират старите нехуманни терапии в стил "Полет над кукувиче гнездо". Просто скрийте зарядните устройства на рожбата си и го шокирайте с безвъзвратен край на батериите, което ще го разсее от останалите причини за смут.

7. Думите "Без паника", изписани с големи приветливи букви. Щом междугалактическите стопаджии се успокояват в критични ситуации, значи и малката ви рожба може да миряса и да преживее, че се е счупила една от играчките, с които си играе напоследък.
8. Клипчета за сравняване на типове дюбели в youtube. И други подобни, доста са любопитни, увлекателни и успокояващи, въпреки че повечето марки ги няма в България.

9. Отрезвителен разказ за ентропията. И как независимо от това колко истинска и съществена е причината за страх, уплаха и стрес, то неминуемо тя ще спре да съществува, веднъж щом ентропията постигне крайната си цел в Космоса и настане тотален хаос, в който всички частици са разделени една от друга и всички и всичко отдавна не съществуваме.

10. Пържени картофи и бира. И малко тишина. Така де, ако детето се е стресирало неудържимо, то поне вие мирясайте малко, съберете си мислите, отпуснете се, пък може да ви дойде идея как да го успокоите.

Как се отразява новата ни рубрика над психиката на вашето дете?

Избери отговор!
Край