Не!Новините в Cine Grand: Jurassic World в зала TSAR!

Jun 19, 2015     zhelyo     4434
И тази седмица Не!Новините ходиха на кино Cine Grand в мола до Хемус, като този път гледаха Jurassic World в зала с фотьойли, в които може да се прекара половин живот.


Във филма се разказва за ГМО-тиранозавър, който иска да изяде всички, но фотьойлите си имат дистанционно и човек може да си ги разгъне, така че да гледа в легнало положение, което напомня за час при психотерапевт. Така полегнали, Не!Новините откриха философската и метафорична страна на филма, скрита под пластове на напрегнати гонения, изядени хора и възхищение за свръхинтелигентния динозавър, който може да си сменя цвета, да спира термалното си излъчване и да измисля засади срещу въоръжени групи хора.


При гледане на Jurassic World в типичния киносалон между ревящо дете и въздебела леля, нагъваща шумно начос, няма как човек да си постави екзистенциални въпроси, каквито може в в TSAR Lounge на Cine Grand, нагаждайки креслото си напред-назад, внушавайки си правене на коремни преси. Нима всеки един от нас няма персонален ГМО-тиранозавър, срещу когото да се изправи?
Нима свръхчудовището, което преследва героите във филма, не е метафора за страховете и трудностите пред всеки един от нас, който трябва да впрегне добре обучените си велосираптори, да рискува да бъде подгонен от обикновен иранозавър Рекс и изневиделица от близък водоем да изскочи гигантски мозазавър, за да сломи своя Индоминус Рекс и да се върне по-силен и отдаден при семейството си?


И да, и не. Азът на зрителя, отпуснат в луксозната кино-зала се замисля по-надълбоко и открива, че бягството, преследването и конфронтацията с ГМО-тиранозавъра са само едно от препятствията на живота, за да може тези игрички в юрския лунапарк да се окажат просто тренировка за времето, когато трябва да набиеш Годзила.


Филмът свършва, а при светването на лампите Не!Новините са се излегнали като Jabba the Hutt и са си изпуснали пуканка във всяка телесна гънка. Замислено Не!Новините откриват, че пуканките са еквивалент на второстепенните герои от филма, а Не!Новините са ГМО-тиранозавър, което ги кара да излязат от киносалона със самочувствие, но и параноя - защото винаги се намира някой по-голям, който да те изяде.

Кой е вашият Индоминус Рекс?

Избери отговор!
Край