Не!Интервю за кмет с Васил Терзиев: Електрическите тротинетки ще гласуват по-умно от повечето софиянци

Oct 12, 2023     zhelyo     4568
Предизборната рубрика на медия №37 в България, №32 в Света и №784 в София за интервюта за работното място на кмет за София застигна и Васил Терзиев. Кандидатът на ППДБСП обяви, че ако не му хареса какво пише в долните редове, ще си го хакне и редактира, защото единствен от всички кандидати може компютър.

Намираме Васил в явочната му квартира, която използва за хоум офис през делниците, каравана за ходене на Арапя през лятото и лаборатория за отглеждане на медицинска марихуана, когато стане легално. 

Не!Новините: Здравейте, Васил. Каква София си представяте, ако спечелите изборите? 
Васил Терзиев: Представям си София не просто като съвременен европейски град, а като град от бъдещето, съчетаващ в себе си всевъзможни технологии, с които да се направи животът по-удобен, уреден, сигурен и безопасен.

Н!Н: Тоест си представяте София като град в Саудитска Арабия?

В.Т.: Да, но с повече енергия от възобновяеми източници и вода от Искър, а не от заводи за десалинизация в морето. 

Н!Н: Какви възобновяеми източници ще насърчите?

В.Т.: Ще впрегна миналото си от ДС и ще направя един голям колектор за бучене. Не спират да ми бучат разни за това кои са ми родители и прародители, поне ще използвам енергията за нещо полезно.
Н!Н: Не смятате ли, че ги обиждате така?

В.Т.: Не и ако не са тъпи. Аз ще ползвам енергията им за нещо полезно, от 30 години я прахосват за някаква си лустрация. Аз първи ще я впрегна в полза на града. Ако са тъпи, ще се ядосат. Но пък ще захраним с тях милиони електрически тротинетки. Ако тротинетките имаха право, а трябва да имат право, защото са по-интелигентни от повечето софиянци, щях да победя на първи тур.

Н!Н: Голяма част от вниманието към Вас, откакто бяхте издигнат за кандидат, са свързани с родствените ви връзки с висши кадри на ДС и БКП, как смятате, че това ще се отрази на доверието на обществото към Вас?

В.Т.: Като навлизах в пубертета в началото на 90-те и Цола Драгойчева ме учеше да се целувам, няма да забравя една нейна реплика, която е валидна и до днес: "Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш."

Н!Н: Но това е реплика на Ганди?
В.Т.: Очевидно Цола го е победила и му я е взела.

Н!Н: Как решихте да станете кандидат за кмет?

В.Т.: Петър Дънов ми се яви в Zoom Call и ми каза, че трябва да съм аз. А той няма една грешна дума тоя човек. При това е живял във време без Уикипедия, а размишлява като Azure Architect, все едно той е измислил облаците. 

Н!Н: Каква е идеята ви за решаване на проблема с недостига на места в детските градини?

В.Т.: Детска градина за всяко дете. Ще построим 40 000 детски градини още в първата година от управлението си. 
Н!Н: Откъде ще намерите пари за толкова детски градини?

В.Т.: Ще накарам PR-ите и маркетинговите хора да ми върнат парите за кампанията, защото виждате на какво ниво е. Те ще стигнат за поне 20 000 детски градини, а останалите ще дойдат от IT-хората, които разбират от инвестиции и знаят, че едно дете, ако започне със собствена детска градина живота си, след време ще я превърне в коуъркинг спейс и айдия хъб.
 

Ще гласувате ли за Васил Терзиев?

Избери отговор!
Край