Борисов: Няма смисъл да поръчваме ваксина, повечето ще го изкараме, докато дойде

Nov 10, 2020     zhelyo     9623
ВИДЕО ОТ ИЗОТДОЛУ - Премиерът Борисов коментира новината, че е разработена ваксина срещу COVID-19 с 90% успеваемост при един от финалните медицински тестове.

"Поздравявам учените за постиженитето. Хубаво е да се развиват подобни препарати. Но ние няма да купуваме ваксината, тъй като тя малко бавно ше стане. До края на годината от Pfizer прогнозират да имат 50 милиона дози, 1.3 милиарда пък ще произведат за целата 2021. Ние нема да се дорèдиме да сме сред първите, а и ваксинирането е с два приема за 28 дни..." - заяви премиерът във видеоразговор с щаба.

Според Борисов заради мерките, организацията и всеобщата дисциплина на българския народ и управниците му, пандемията на територията на България ще премине много по-бързо.
"Ние до средата на декември с тая скорост всичките ще го изкараме коронавируса така или иначе. Е, не всичките, де. Божа работа. Ама немаме изгода да поръчваме и ваксини. По-добре с тия пари да капарираме по едно агне за идния Великден, когато ще може да си се събереме заедно всичките. То не, че сега е забранено, де" - допълва той с назидателно-самохвалния тон, с който очаква да окрили министрите и народа си.

Междувременно заразяемостта бе ускорена, след като последователи на доц. Мангъров отидоха в COVID-19 отделения, за да целунат заразените и да им пожелаят скорошно оздравяване, а междувременно и самите те да го изкарат тоя бацил набърже.

Бихте ли се ваксинирали?

Избери отговор!
Край