10-те идеи на Васил Терзиев да оптимизира София

Jun 28, 2023     zhelyo     7259
83% от столичани в момента се вълнуват как някакъв човек е основал терлик и на колко куки го е направил. Васил Терзиев сега иска да им става кмет, а Не!Новините винаги са в услуга на информираността на населението. Ето ги основните му идеи какво и как ще промени в София.

1. Цялата администрация ще мине на Debian, защото Windows е за noob-ове, а и струва пари, докато линуксите са далавера.

2. Ще мобилизира гражданите да изкопаят Витоша и на нейно място да се построи суперкомпютър, който да реши на какъв точно въпрос 42 му е отговорът. Компютърът ще използва магмата под позастиналия вулкан за енергиен източник. Панчаревското езеро ще е водно охлаждане.
3. Дефрагментиране на жълтите павета. Те са по механична hard drive технология и е нужно да се дефрагментират, за да не се приплъзват лоши сектори между тях. Ако бяха solid state drive, нямаше да има проблем със спирачките, но щяха да се прекалено бързи и селяците щяха да си правят гонки от Парламента до ЦУМ.

4. София ще има собствена криптовалута. Тя ще се копае буквално и гражданите ще бъдат награждавани с виртуални токени, след като ремонтират водопреносната система, извършат профилактики вместо Топлофикация, прокопаят канали за отводняване след дъжд или обърнат почвата в градинките и посадят в нея цветя, зеленчуци и авокади.

5. Западен парк ще стане соларен парк, защото алеите не могат да се използват за колоездене, пешеходство, кучеразходки и бебеколичкания след ремонта за 11 милиона лева. Ще е добре пространството да се употреби по друг начин.

6. Такситата на стоянките да се превърнат в coworking space, като срещу минимална такса престой хората да могат да влизат, за да поработят от лаптопите си, без да трябва да се возят някъде. Така такситата ще могат да изкарват пари, без да се движат и да изъчват вредни емисии.

7. Ще реши недостига на места в детските градини, като децата минат през архивиране със 7-zip, за да не заемат много място.
8. VR Sofia ще бъде проект, в който хора ще се разхождат с очила за виртуална реалност в града, за да го "разгледат" как би изглеждал днес, ако бяхме нормална държава.

9. Ще се модернизира почистването на улици и тротоари с прахосмукачки-роботи. Служителите с метлите няма да загубят работните си места, защото ще отговарят за това да освобождават роботите, когато се заклещят.

10. Гълъбите, гаргите, сойките, врабчетата, чайките и синигерите ще бъдат чипирани и ще им се имплантират сензори в мозъка, които да излъчват видео, така че да бъдат ползвани като охранителни камери, детектори за превишена скорост към КАТ и VAR, когато има мачове.

 

Каква трябва да е политиката му спрямо електрическите тротинетки по тротоарите?

Избери отговор!
Край