ОФК Београд ще играе на новия стадион в Овча Купел

Oct 17, 2013     zhelyo     8360
Новият стадион в София, който ще бъде построен, ако се намери още един клуб освен Славия, който да се състезава на него, ще бъде факт. Това стана ясно, след като сръбският ОФК Београд обяви готовност да играе на супермодерното съоръжение в Овча Купел.


"ЦСКА и Левски не се съгласиха да играят на стадиона, а само със Славия нямаше да е рентабилен. Радостното е, че Овча Купел е по-близо до Сърбия, отколкото до центъра на града и от Београд се съгласиха" - обявиха немските инвеститори от IFS.


Както е известно, новият стадион ще бъде ползван за мачовете на Славия със съмнителни резултати, за националния отбор, за концерти и почти веднъж годишно се предвижда 24-хилядния му капацитет да бъде горе-долу пълен.
Тимът от Белград се състезава в сръбската Супер Лига, която е кръстена по същата логика, с която българската "А" група доскоро носеше названието Висша лига - ирония.


Същевременно всички са в еуфория от вероятността стадионът да приеме мач от Евро 2020, въпреки че е 1:1 с този на Майнц. Уверенията са, че УЕФА би предпочела идентично съоръжение в България, вместо в Германия, щото Мишел Платини е наш човек.

zhelyo
 

Кефите ли се на 28-ия проект за нов стадион у нас?

Избери отговор!
Край