​Княз Борис I реши сам да си вдигне паметника

Jul 16, 2015     zhelyo     5927
ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ - След като гръмна новината, че в София ще има нов паметник на български държавник, куцо и сакато реши да се кандидатира за автор на монумента.


Световно известни и неизвестни артисти обявиха, че ще свикат семинар, на който чрез гласуване и рушвети да се излъчи най-добрият от тях. Сред критериите за избора са: да е личност на поне 50 години, да има професионален опит в областта на овцевъдството и дълго и продължителнно да е гледал Fashion TV, за да може да се справи с извивките на тялото на статуята.


Братята македонци пък веднага заявиха, че идеята е открадната от тях и отказаха да участват във въпросния проект.
Все още не е ясно дали паметникът ще бъде в цял ръст, или просто бюст. Материалът за изработката му също не е уточнен. В крайна сметка обаче е ясно, че след като на паметника на цар Самуил му светят очите, този на княз Борис I не може да остане по-долу, така че кандидатите трябва да иновират и електрически елементи като светещ кръст, който свети в един цвят пред праведни и в друг - пред грешници.


Цялата тази еуфория не остана незабелязана и от виновника за нея. Самият княз Борис I, след като е разбрал, че му се вдига паметник, набързо е отишъл при колега си цар Самуил за коментар дали е доволен от неговия монумент. След 4-часова среща между двамата, българският Покръстител е решил да се вслуша в поговоркката - „Направи си го сам, за да знаеш, че е качествено“. 


qmhora

На кого трябва да се вдигне паметник в София?

Избери отговор!
Край