Фандъкова: Започваме да събаряме блокове и да строим еднофамилни къщи, за да се отдръсти София

Feb 17, 2022     zhelyo     6924
СОФИЯ - Столичният кмет обяви план за нормализирането на града и придвижването в него, преди да заприлича на индийски мегаполис.

"През годините наблюдаваме, че растежът на града е навътре. Събарят се малки къщи и се строят значително по-големи жилищни сгради. Сгъстяването на населението сгъстява и притежавания от него автопарк. Затова местата за паркиране намаляват, а возилата са струпани по улиците и близките до тях тревни площи като антилопи гну на водопой в Серенгети" - забелязала е тя.

Затова и мерките ще целят разсейването на градското население към периферията, като се предвижда скоростно удължаване на метрото до ненаселени и незастроени райони като Ихтиман, Монтана и Трън. 
"Съшевременно ще обходим жилищния фонд и ще съборим всички нови и стари сгради, които са на половин Рихтер от беля. Навсякъде столичани са къртили стени като за Световно, така че ще е добре контролирано да съборим многофамилните сгради и на тяхно място да насърчим ниско строителство, за да се раздиша София" - поясни Фандъкова.

На въпрос откъде ще се вземат пари за това нещо от Столична община увериха, че те без пари няма да останат и не бива да има тревоги в това отношение.

Живее ли ви се на 30 лева с такси от центъра?

Избери отговор!
Край