Столична община обмисля въвеждането на билети за всички обществени асансьори

May 10, 2016     zhelyo     7002
СТОЛИЦА В ПОВЕЧЕ - Вероятно опиенени след великденско-гергЬовденските празници от Столичния Общински Съвет (СОС) обмислят въвеждането на билети за всички обществени асансьори на територията на града.

Според източници на медия №37 предложението идва директно от първата дама на столицата Йорданка Фандъкова. Вдъхновена от солидна почерпка и возейки се в асансьора на ул. "Московска" 33, кметицата направила невероятна аналогия с автобус 88. 


Макар че аргументация за въвеждането на билетна система при този вид вертикален транспорт е излишна, все пак от СОС си направиха труда да изброят три от безбройните точки:
1. Асансьорният превоз от години е обект на вандалски и физиологични посегателства. 

2. Това да не ви е бащиния!

3. Като не сте съгласни, к'во ще направите? 


От СОС правят още по-дръзката връзка между асансьорния и железопътния транспорт, като предварително уточниха, че визират метрото, а не вмирисаните влакове на БДЖ. В отговор от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) (абревиатурата е написана само защото звучи смешно) заявиха, че вагоните на БДЖ не изостават по благоухания на софийските подлези и сравненията и обидите в случая са безпредметни.


Оправдания от сорта "Качих се за една спирка (етаж)" няма да бъдат уважавани, дори и ако пътникът е от първи надпартерен или дори втори етаж.
mcb

Да се пускат ли в асансьорните шахти и частни превозвачи?

Избери отговор!
Край