10 разкошни Не!Ща, ако България стане монархична полурепублика

Sep 1, 2022     zhelyo     3837
Формата на държавното управление отново е дъвка за властимащи, властискащи и поданници. Лансира се президентска република, полупрезидентска република от президент, който е кентавър, какви ли не изплискали щуротии. Но истинската промяна към по-джиджанко ще стане с връщане към монархията. Ето защо:

1. Връща се правилният химн. Кого ще трогнем днес с приказки за хубост и прелест, които сме изсекли, застроили и превърнали в нерегламентирани сметища? Виж с реки от кръв и марш враг да победим няма да им се вярва на другите.

2. Царят няма нужда да е корумпиран, за да си живее като цар. Той ще си живее като цар. И съответно тези, дето искат да живеят като царе ще са му врагове, защото тая работа не е за всеки. За народът е по-добре да дондурка един отколкото стотици.
3. Монархът ще може да разпуска Парламента. Да, това може да доведе до тирания, но по-вероятно е само да плаши хрантутниците с разпускане и да ги кара да правят неща, за да не ги закача. Представете си да имаше кой да ги изкара 240 да пренареждат жълтите павета пред Народното събрание. Или пък всички да пеят на един глас за Васко Жабата.

4. Отборите, подкрепяни от членове на царското семейство, ще могат да се наричат Реал. Това дава шанс да има Реал ЦСКА, Видима Реал и Реал Левски-Лукойл.

5. Епидемичната обстановка ще е в изключително добра норма. Само един ще е с корона.

6. Всички се познаваме в тая страна. Връзкарството, което е вътрешен проблем, може да отвори врати навън. Всеки българин с правота или не ще може да твърди, че е приятел, шурей или трети братовчед на българския цар, а за да не рискуват чужденците, ще му вярват и ще се отнасят с уважение. Това ще отвори света за наши бизнеси.

7. Уроците в училище. Какво ли ще им е на децата след няколко години, когато ще трябва да разкажат какво е било в последното десителите? Плеяда безлични персонажи, управлявали така и онака страната, запомними само с това, че няма с какво да се запомнят. Един цар ще управлява, дори неуспешно, няколко десетилетия. Скуката за децата е ограничена.
8. Безотговорност. Става някаква драма от типа "Газпром ни се сърди". Почват едни обясняванки, соченета с пръст, самоунижения. Ако бяхме монархия, нямаше да се случи това, защото всички ще кажат "царят пак се е напил" или "то той е откачил, ама какво може да направим". Да, нищо не може да се направи. Те руснаците толкова завидяха на това нещо, че ни отровиха предпоследния цар.

9. Този път царяt да си е наш. На Елизабет 2 братовчед ѝ вкара Бойко Борисов и Делян Пеевски в политиката като премиер, надали ще е в по-добра форма, така че трябва да се мисли кой друг може да е цар. Децата му не знаят български, което си е малко обидно. Затова медия №37 в България и №32 в Света има идея и самономинира главния си редактор. Цар Самуил Втори. Причината е в следващата точка.

10. Столица ще бъде Охрид. София е пренаселена и има нужда да дишне малко. Изместването на 12-милионния държавен апарат ще я облекчи, а Самуилът на нацията отдавна мечтае да си реституира Охридската крепост (вярно е, ще има нужда да се бутнат стени, да се зазидат други, малко газобетонче и дограмичка). Охрид за един ден от китно и симпатично градче в страна, която си сменя името през 12 секунди, се оказва центърът на голяма балканска империя, така че хората там ще са 100% навити. 

Имате ли нещо против да се смени държавното устройство с монархия?

Избери отговор!
Край