И България забранява TikTok, производителността на нацията се вдига с 285%

May 26, 2023     zhelyo     2416
ПРАВО В ДЖОБА НА БЪЛГАРИНА - След като САЩ и Индия забраниха популярното приложение за видео TikTok, България последва техния пример и наложи ограничения върху достъпа до социалната мрежа.

Официалното обяснение на правителството е, че TikTok представлява заплаха за националната сигурност и личните данни на гражданите, но се появиха спекулации, че дъщерите на влиятелни български управници са показвали кълките си в платформата, което е довело до крутите мерки.

Решението предизвика различни реакции сред обществеността. Някои потребители на TikTok изразиха недоволство и протест от забраната, като твърдят, че тя нарушава свободата на изразяване и креативността. Други подкрепиха мерката и я оцениха като положителна за развитието на страната и решителна стъпка срещу набъбващата умствена изостаналост на населението..
Според последни данни от Националния статистически институт, производителността на българската икономика ще нарастне с 285% след забраната на TikTok. Експерти обясняват този резултат с факта, че милиони българи ще спрат да губят време в гледане и създаване на безсмислени видеоклипове и ще са се посветили на по-полезни и продуктивни дейности. Сред тях са образование, работа, спорт, култура и дърворезба.

Забраната на TikTok е само една от многото реформи, които правителството планира да въведе в близко бъдеще. Целта им е да подобрят качеството на живот и благосъстоянието на българското общество. Сред обсъжданите нововъведения е криминализирането на телевизионните реалити формати и преследването както на зрителите, така и на участниците в тях.

Ползвате ли Тик-Ток?

Избери отговор!
Край