10 причини "Съвременна българска митология: Том Втори" да е перфектният коледен подарък

Dec 8, 2022     zhelyo     2085
Новата книга на Самуил Петканов, която е все така за притежаване, но не и за четене, излезе в книжарничната мрежа. Толкова лесна е за купуване, че дори може да я поръчате през компютър или телефон, без да излизате, но не може само това да е причината да си я купите, тъй като това описва целия Алиекспрес. Ето истинските причини да си я набавите моментално:

1. Книгата е хартиена, а не машинна. Ще обърка полуграмотните хора със сигурност, но по по-истински и човечен начин. А по-грамотните хора все пак са си превзети и искат хартиена книга, по-автентично им е било. А и не е много церемониално да подарите на някого електронна книга, като просто му я заредите в профила с вашата дебитна карта.

2. Книгата е по-дебела от предходните на същия автор, което значи, че има дори по-добри показатели при убиването на миризливки с нея. После, обаче, трябва да се чете на проветриво място.
3. Все пак е книга. Може да се нацупиш на пуловер, защото е от истинска вълна, което не е веганско. Може да се нацупиш на тенджера, защото заема място и е намек, че мястото ти е в кухнята. Може да се нацупиш на парфюм, защото намеква, че миришеш на пор. Но книгата не търпи цупене, дори да не обичаш да четеш и да е ясно, че ще прекараш празниците като зомби, скролвайки сторита в инстаграм и тик-ток.

4. Може да се преподари. Ако не я надписвате персонално вътре на някоя страница или корица, човекът, който я е получил, може да я ползва за подарък за Ивановден или Йордановден, а сетне да бъде преподарена за Трифон Зарезан или 3 март. 

5. За разлика от другите митологии като гръцката, скандинавската и Библията, Съвременната българска митология е съвременна и повече се разбира. Иначе нивото на достоверност и логическите връзки в сюжета са на сходното наивно ниво.

6. Няма къде другаде да прочетете защо чародеят Цвитилин е напуснал родния Добрич в посока Ихтиман. Не че би ви пукало, но сега, като разбрахте за него, няма да можете да заспите, докато не стигнете до пикантните детайли.

7. Корицата е мила и розова, невинна. Но все пак има цигари, ракия и люти чушки, за да не е прекалено в тона на съвременните културни залитания към отричане на традициите, пороците и всичко, дето прави животът весел, вкусен и поносим.
8. В книгата има магии, което я прави автоматично по-добра от живия живот, в който има магарии.

9. "Съвременна българска митология: Том Втори" не включва допълнителни плащания, абонаменти, зареждане на сметки, бонуси за ротативки и залози, не води до утежняване на финансовото състояние на индивида. Но е възможно да ви се допие и дояде дюнер, ако се вживеете в сюжета.

10. Ако си купувате и подарявате книгите на Петканов, няма да му се налага да се занимава с нещо друго, като например да ви стане премиер и да задължи палачинките да се ядат само с майонеза, а светофарите да показват случайни цветове, така че шофьорите и пешеходците да бъдат повече нащрек и наистина да внимават, а не да се движат като роботи.

Взехте ли си?

Избери отговор!
Край