За първи път: шушумига в софийския зоопарк

Oct 12, 2011     zhelyo     17202
Софийският зоопарк ще е първият на Балканите, който ще притежава екзотичното животно шушумига, съобщава директорът му д-р Иван Иванов. Очаква се специалният подарък от република Мозамбик да пристигне до края на седмицата.

 

Характерно за шушумигата е, че тя е срамежливо и потайно животно. Не е особено красива на външен вид, но пък отвътре е още по-ужасна. Има неприятен навик да се самоубива, породен от това, че съдбата я гризе непрекъснато, понеже е с лош характер.
 

Размножава се на абсолютно случаен принцип, като всички са на мнение, че ще е по-добре, ако изобщо не го прави. Шушумигата се храни със злоба и завистничество, което кара ветеринарите да смятат, че България е идеална среда за нея.

 

От зоопарка припомнят, че всеки може да осинови новия обитател на име Динко. Това ще означава, че той ще има изключителни права над нея, като освен права над името ѝ, собственикът ще може да прекратява живота ѝ по всяко време на денонощието - право, което по принцип би трябвало да имат всички граждани при среща с шушумиги в реалния живот. 


beasta

Обичате ли животните?

Избери отговор!
Край