10 причини да се сдобием с новата книга на Самуил Петканов с гаргата отпред

Dec 17, 2020     zhelyo     5768
Да бъдем честни - съвременната литература е ненужно татуиране на смлените трупове на дърветата, които наричаме хартия. Единствените хубави нови книги са тези на лайфкоучовете, които казват как да се пожънат успехи в живота, бизнеса и имитацията на пълноценно съществуване.

Това, че някой си Самуил Петканов е написал книга с разкази, които имал претенцията да определи като фантастики, навярно е нелепа капка в блудкавото литературно море. Но живеем във времена, в които се сдобиваме с далеч по-безсмислени неща като например абонамент с 3 милиона безплатни SMS-а или 15 милиарда ваксини при 7 милиарда население. 

Затова нека дадем шанс на тая книга и да изброим плахите причини защо да се сдобием с нея може да е приемлив избор:
1. Има хубава корица с лъскавко. Може да се изреже и да се сложи като лепенка на хладилника. И ако дойде някой на гости, да му кажете, че това ви е магнитче от пътуване в някаква щура дестинация.

2. Има само едно стихотворение. Единственото по-нелепо от съвременната литература е съвременната поезия.

3. Ако участвате в "Последният печели" или възродят "Минута е много", може да има въпрос, свързан с книгата. Обскурните познания понякога се награждават щуро.

4. Не се знае какво ни готви 2021, може да трябват подпалки. Няма никаква логика следващата година да е по-добра. Трябва да сме готови да оцеляваме.

5. При хидролиза на книгата от целулозата ще се получи глюкоза. А глюкозата ферментира и става на алкохол. Купувате книга, получавате ракия!
6. Един от разказите всъщност е ОК. Май.

7. Ако прочетете книгата отзад напред и отдясно наляво и си представите, че това е някакъв древен загадъчен език, всъщност ще имате 2 книги в една. Също така, ако потъркаш страниците, мирише на потъркани страници.

8. 156 страници. Което значи 78 листа. При следваща пандемия-сюрприз и свършване на тоалетната хартия, това може да се окаже добра алтернатива.

9. Имате поне 20 по-глупави книги на етажерките си. Защо трябва да дискриминирате тази, вместо да я наредите до тях сред илюзията, че сте много начетени.

10. Ако не купите тази сега, Петканов ще се напрегне да напише по-хубава книга, задоволяваща високите ви вкусове. А светът не се нуждае от още книги.

Колко ще желаете?

Избери отговор!
Край