10 оставки, които още чакаме (до редакционното приключване на този текст)

Jun 20, 2024     zhelyo     1128
Обстановката е динамична, отговорностите се множат и ограничават като клетъчна митоза, а оставките хвърчат хаотично като пеперуди, помирисали сочен летен чорап. Но някои оставки са по-оставки от другите и нашата експедиция цели да издири най-желаните и нужни оставки, за да сме здрави като цивилизация или поне къшей от нея.

Ето предложения:

1. Оставка на оставката на Корнелия Нинова. Нейната оставка все е една такава недооставеста. Несполучлива оставка с епизодични прояви, която все не може да си свърши работата. И с какво е виновна Корнелия Нинова, че става така? Оставката ѝ е виновна.
2. Оставка на Кирил и Асен. Дуото започна ударно от служебния кабинет на Радев, стигна до ниво партия, но оттам инерцията я закърши. Може би е време за ротация и да станат Асен и Кирил. Като бой банда, търсеща свежест преди солова кариера.

3. Оставка на Янка Такева. Едно помагало за правопис по Threads вдигна резултатите на матурите повече, отколкото десетки учителски семинари и нищонеправене. Е, тази оставка е в сферата на фантастиката и още 200 години няма да се случи.

4. Оставка на треньора на ЦСКА. Вече почти три седмици няма победа. Какво като няма мачове? Оправданията са като зърната, всеки си има по едно.

5. Оставка на столичните трамваи. Много тръгнаха да си излизат от релсите и да си ги отстъпват на амбициозни BMW-та. Това ако не е бягане от отговорност

6. Всички ученици и зрелостници с под 4 на изпитите и матурите. Трябва от малки да се научат да подават оставки, че като порастат, вече са безнадежден случай и ще трябва да разширим приема в Парламента, за да имат някаква реализация.
7. Борислав Боби Сарафов. Да изпълняваш длъжността месец, три, пет, ама той ще се бетонира повече от Кошлуков. Не е прилично, нищо, че сме свикнали да минава номерът в безчет подобни ситуации. Шегичка, нека си стои, че без него правосъдната система ще я завладеят лошите!

8. Оставка на външния служебен министър. Само за да се закучи служебният премиер да не я приеме. Да погледаме няколко дни сеир, преди да осъмнем с експертен кабинет на националното спасение. А ако случайно се юрнем на нови избори, външният министър да поиска оставката на премиера и да имаме вражда и обвинения в измяна на националните интереси.

9. Румен Радев. Очевидно е визионер с управленска мощ, но с окастрените правомощия на сегашната си длъжност само може да се гмурка и да дава интервю. Ако сдаде поста си и оглави партията "Гълъб на мира", може да спечели мнозинство на следващите избори и да спре кемтрейлса, с който ни поразяват и да почнем да гледаме по-трезво на нещата като народ.

10. Оставка на народа. Може би пък в него е грешката и трябва да отстъпи и да даде мястото си на по-млад, свеж и необременен народ.

Защо се подава оставка, ако ще си тръгваш от пост?

Избери отговор!
Край