10 оставки, които няма да приемем

Feb 10, 2022     zhelyo     4805
Живеем в мекушав свят. Всеки е обиден, мрънка и държи да коментира във фейсбук всичко. Напрежение, неблагодарност и циничен тормоз над работещите хора. Непрестанно се искат оставки, подават оставки, приемат оставки. Е, понякога доброто надделява, ако се казвате Христо или Корнелия, но понякога сте Сотир и сте обречени. Но това няма значение, ние трябва да застанем зад човещината и да се застъпим за следните персони, които са под пара.

1. Борислав Михайлов. През шест секунди е подложен на конгрес. Имало било съмнения за коректността при предния, атаките не спират. Защо не сме се били класирали на големи първенства? Еми на Зимната олимпиада просто няма футбол, иначе щяхме да ги изпързаляме.

2. Холивуд. Бил се бил изчерпал, снимал нови варианти на стари филми, в които основното било да се направят специалните ефекти на компютър и да се сменят расите и половете на главните актьори. Нямало вече нови и хубави филми. И това го твърдят хората, които от 20 години си ги теглят на торенти и харесват български сериали, в които диалозите звучат сякаш актьорите са подложени на диета от халюциногенни гъби. Айде, молим.
3. Иван Гешев. Ако трябва във всеки брой ще напишем, че не си го даваме. Ако беше изпълнил необоснованите изисквания на нацията, сега десетки високопоставени политици, бизнесмени и техните лакеи щяха да са в затвора заради КТБ и да се хранят и живуркат на наш гръб, вместо да продължават да допринасят за БВП и да плащат данъци и такси (поне тези, на които колите не са крадени и не баш регистрирани в КАТ).

4. Български пощи. Мине се, не мине, и някой се размрънка как частните куриери носели пакети до вкъщи, имали бързо обслужване в офиса и не разчитали на хвърчащи бележки, писане в тетрадки и какви ли не щуротии. Но в кой куриерски офис има телефонна кабина, в която може да се обадите от чужд номер на някой, който ви е блокирал телефонния номер?

5. Борис Джонсън. Не го даваме. В момента Западът няма лидер. Не казваме дори добър лидер. Безличието и немощта доминират, затова трябва да си пазим Борко. Крив-прав, в тая смутна епоха просто ни трябва човек, дето гледа позитивно на живота и винаги намира повод за купон.

6. Стево Пендаровски. Македонският президент бил имал Омо-наклонности. Третото десетилетие на 21 век ще се занимаваме още с такива теми. Трябва да спрем да веем ретроградния си Меркурий в чужди лица.

7. Новото нормално. Като цяло повечето части от пандемията са ужасни и връщането към старото нормално е супер идея. Но нека да запазим това с да не ми пиеш от шишето и ако имаш хрема и температура да не идваш на работа, а?
8. Джъстин Трюдо. Първо посегнаха на нашенския Труд, а сега и на канадското Трюдо. За да видите, че няма много разлика между нас и канадениците, ще ви разкрием тайна - “кленовият” лист на знамето им е лозов. За сарми.

9 и 10 вижте в новия брой на Прас-Прес.

Колко оставки от тези 10 са прекалено много?

Избери отговор!
Край