10 нови услуги, които да превърнат НСО в startup от световен мащаб

Jan 30, 2020     zhelyo     5436
Замисляте ли се какво е направило международните корпорации в такива? Разбира се, че не сте. В нашата среда не сме свикнали дори плочките на тротоара да са като хората, къде човек да мисли в по-глобален мащаб?

И все пак веднъж се живее. Нека продължим да си отклоняваме вниманието от съществените проблеми, които и без това нямаме смелост да разрешим, защото се иска някаква форма на саможертва и излизане от зоната на комфорт.

Нека ударим по Uber, по Google, по Amazon и дори да тръшнем Facebook! Една българска фирма, която може да се превърне в световен колос - това е НСО. Стига да заработи за цяла България и Света, а не само за богоизбрани олигарси. Ето как:
1. Повикване чрез приложение. Сравнително стандартно, но засега НСО така си го вика само Доган. Приложението се нарича “стабилност”.

2. Разнос на храна. Гладни сте, жадни сте, а тия с колелетата много се бавят. Синият буркан гарантира поръчаната храна да стигне топла.

3. Matchmaking. С други думи - сгаджосване. НСО знае кой - какво и много чевръсто може да свързват подходящи един за другиго хора. Така и ще ги возят заедно и ще може да спестят километраж.

4. Продажби на евтини китайски стоки. Тука контактите с митниците ни ще са страхотен плюс. А на седалките може да има таблети с дигитални каталози и стоките да може да се поръчват по време на возене.

5. Блокчейн. Не е нужно да има нищо технологично по същество. Просто НСО трябва да твърди, че има блокчейн технология, така че да се продават акциите като горещ хляб.
6. Да дарява част от печалбата си за щурите заплати на футболистите на Левски. Все пак какво са 10 000 евро на месец за приятели.

7. Расово, полово и биоразнообразие. НСО трябва да стане по-inclusive и прогресивна фирма, за да бъде играч от международно значение. 

8. Инфлуенсърство и vlogger-и. НСО, коли, пътувания, личности. Ако шофьорите станат инфлуенсъри, влогват, инстаграмят, правят мотивационни видеа и интервюта, ще сработи чудесно за маркетинга.

За 9 и 10 си купете брой №66 на Прас-Прес. Да, криво е, пари струва, не сте свикнали. Простете.

Защо не развиваме НСО?

Избери отговор!
Край