10 нови поприща за Борислав Боби Михайлов

Dec 7, 2023     zhelyo     2098
Въпреки безбройните постижения, успехите и непрекъсната еволюция на футбола у нас Борислав Михайлов бе принуден да подаде оставка. Жестокият натиск доведе до труден избор и големият лидер си пролича със себеотрицанието в името на човечеството. Но не бива капитанът на националния отбор, завоювал бронзовите медали през '94-а да бъде безработен. Неговите услуги може да се използват другаде.

Ето ги възможните опции за това къде г-н Михайлов може да бъде полезен с управленски размах, международни контакти и умението да се обгражда от богоподобен екип, съчетаващ разум, опит и доброта.

1. Лидер на собствена партия. Михайлов е по-голям изборджия от Цветан Цветанов, по-амбициран за реванш от Иван Гешев, по-смел от Васил Божков и по-харизматичен от Стефан Янев. Със сигурност негов политически проект ще бъде подкрепен от стотици футболни делегати без реални клубове зад себе си, които просто обичат да бъдат заведени на кръчма с райбер преди конгрес.
2. CEO на OpenAI. Изкуственият интелект се развива бурно, дори невъздържано. Кой може да опази човечеството по-добре от човека, опазил мрежата си от дузпите на Мексико? Борислав Михайлов знае къде е границата между изкуственото и естественото и не би допуснал изкуствен интелект в главата си, а само изкуствена коса. Той ще обуздае AI и ще го остави само за генериране на смешки и писане на домашните на петокласници.

3. Председател на Столичния общински съвет. Кой, ако не човекът, обединил враждуващи футболни агитки, да обедини враждуващи политически сили около себе си?

4. Рекламно лице на букмейкър. Естествено, че най-големите печалби ще са при този, който е рекламиран от човек, снимал се с Дан Тан и Коце Маца. Бонус обръщалки, ъндъри, оувъри, хендикапи. Кой разбира, тук се спира!

5. Министър на спорта след ротацията. Защото каква ротация ще е, ако само Красен Кралев заеме мястото му?

6. Танцьор в музикални клипове. Пускате си Тянков ТВ, пращате SMS-поздрав за всички бивши колеги по случай 8 декември, а около изписаните ви слова Борислав Михайлов играе Бяла роза. Идилия.
7. Шеф на образователния синдикат. Янка Такева не бива да продължава мандата си при трети президент на БФС. То бива толкова постово дълголетие, ама малко свежест трябва да има. Млади, енергични лица. Особено в екип с г-н Емил "Бади такав какавто си" Костадинов.

8. Земеделец. Защо пък всяка идея да е свързана с някаква логическа връзка от миналото, не може ли човек да рестартира професионалния си живот в изцяло ново амплоа и просто да отглежда рапица? Може, сега е демокрация.

9. Грета Тунберг. Самата тя не успя да вдъхнови света да се вземе в ръце и да предотврати климатичните катастрофи. И ако тя не може, значи трябва нейният антипод - мъж на средна възраст, който не изглежда като хипи, да се заеме с тая работа. И току-виж спасил света от удавяне в лава.

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.

Бихте ли взели Михайлов на работа?

Избери отговор!
Край