10 Не!Ща, на които да пратим Пеевски да помогне с някой лев и лична подкрепа

Aug 24, 2023     zhelyo     2037
Делян Пеевски е меценат, депутат, конституционалист, следовател, директор, издател, спомоществовател, дарител, спонсор на спорта и като цяло доста по-голям пичага, отколкото някои медии и обществени среди се опитват да го изкарат. Ето, дори отиде на крака да помогне на нашето момиче да шахматира. 

Докато вие си чесахте клавиатурите, давахте акъл, плюхте петте федерации, държавата, дълбоката държава и бизнеса, който не инвестира в спортове, ако не е да ги превърне в хазартна тръпка, народният представител от ДПС хвана самолета и отиде. Не го заслужаваме. Но ето какво го заслужава, за да помогне със същия размах и успех, както когато докараха фурмите за борба с ковид. Резултатът не е важен, а жестът:

1. Да занесе кисело мляко на княгиня Калина. Не е като да си няма мандричка, не е като да не е бил в младежкото НДСВ на татко ѝ. А ако ѝ вземат колата, може да услужи с една от неговите.
2. Да помогне на руските власти да разследват падането на самолета на Пригожин. Може да е въпрос на нещастна трагедия, но може да е поръчково. Със сигурност Русия трябва да си изчисти името. 

3. Да помогне на медиите, издържани от КТБ, които все още съществуват. Не останаха много и затова са толкова ценни и в остра нужда от Пеевска подкрепа.

4. Да опази паметника на съветската армия от хулигани. Само с хилави дами на палатки няма да стане. Голяма ограда, Делта Гард и готово.

5. Да лобира пред американците да отменят санкциите на Русия, както поотмениха неговите. Може да се наложи да напише нова конституция, в която спира безкрайната власт на Путин, но то ще си е на кирилица пак.

6. Кампания за отказване на тютюнопушенето сред децата. Надали има българин с толкова голям принос в борбата с тютюневия бич за народните бели дробове. Може г-н Пеевски да предложи да даде по пет лева за всеки ден без цигари на подрастващите, присъединили се към предизвикателството "Спирам цигарите, за да ги надживея старите".
7. Да даде рамо на туристическия бранш да си изчисти реномето и ешерихия колито. Човек, който от лице на задкулисието и олигархията днес пише новата Конституция наред с борците срещу задкулисието и олигархията, ще знае как да се изчисти имиджа и да се изперат водораслите.

8. Цената на слънчогледа за олио и възможността да се вземе евтин украински. От бранша се оплакаха, че се очертава наесен пак бой за румънско олио по магазините. Пеевски може да помогне боят да е за българско олио, произведено в Румъния от украинско семе.

9. Кандидат за кмет на София от ГЕРБ. ГЕРБ търсят емблематична фигура, която не е от нафталина, не е свързана с ДС, а е столичанин с имоти, успехи и управленски опит, който е доказал, че може да строи, поддържа и да расте, но не старее. Сглобката вече я има, остава само някой да погледне в огледалото и да види кандидата си.

10. Българските руски шпиони в Лондон. Адвокат имат ли? Държавата не прави нищо да им помогне, да видим как са, да си ги приберем. Време е.

Откъде идва добротата на Пеевски?

Избери отговор!
Край