Депутатите от ИТН, които свалиха правителството, са на 3 обаждания от това да подкрепят следващото

Jul 5, 2022     zhelyo     5728
НОВ ТИРАЖ - Депутатите от доскорошния коалиционен партньор, които подкрепиха падането на правителството преди 2 седмици, са почти склонни да дадат палеца си за съставянето на нов кабинет, в който партията им да не участва.

Преговорите за нов кабинет, оглавен от Асен Василев, вървят повече от оптимистично, въпреки че за целта ще трябва да се намери подкрепа от народни представители, чието гласуване за вота на недоверие доведе до сегашната ситуация.

"Принципно не им се кефя на Кирчо и Кокорчо, защото са национални предатели там с това, дето дадоха на Македония цар Самуил и Гоце Делчев, още повече, че нагрубиха Русия и ще доведат страната до катастрофа. Но ако ми звънат още 2-3 пъти, ще им гласувам кабинет" - обяви пожелала анонимност Христинка от партията.
Както е известно, групата бе напусната от 5-има, а твърденията, че същото са готови да направят поне още толкова, не се изпълниха, въпреки предложените милиони евро и обещания, че Тошко Йорданов няма как да се отнася по-лошо с тях от понастоящем.

"С такава подкрепа новият кабинет ще бъде непоклатим и няма да има какво да се обърка след 2 седмици, когато се окаже трудно да съберем кворум" - анализират властискащите.

Ще съставят ли нов кабинет?

Избери отговор!
Край