10 Не!Ща, които ще ни въвлекат във война

Oct 27, 2022     zhelyo     2271
Ако направим или не направим нещо, ако кажем или не кажем друго нещо, все ще се намери някой, който да рече, че ще бъдем въвлечени във война. Ако не заемем страна, то заемаме страна и се набиваме между шамарите. Сложно е, юркат ни да спрем да се снишаваме, очакват ни да стъпим накриво, за да ни ушият с ракети. Братски ракети.

Затова нека не спираме да бдим и да внимаваме да не направим едно от тези неща, за да не ни въвлекат във война.

1. Стабилен парламент или правителство. Сега всички са на местата си само за малко, което е супер оправдание, че дори да забъркат или не забъркат някаква каша, то те не представляват българския народ и не бива да ни се обявява война заради шепа грешници.
2. Аз само да питам нещо. Хората, които се предреждат, за да получат информация, са диверсия, целяща започването на война. В тази диверсия е и надписът "тук не е информация", който работи в синхрон с подобни агенти. Препоръчва се извършването на граждански арести овреме.

3. Жените да се обличат както си искат. Това би вбесило мъжете. Най-вече мъжете с бради и рокли, които стават много опасни за мира, когато нещо ги ядоса. Например жена, която иска да решава сама за себе си какво-що. 

4. Да станем добри на футбол. Бихме Македония в Скопие и за малко да се случи война. Нека ни е обица на ухото и вместо да се мъчим, да си пием, пушим и ходим на дискотеки кротко и мирно. Ще вземем да треснем някой по-опасен и кой ще е виновен, като ни пуснат ракетите?

5. Шеги. Дори най-смешният, добронамерен и сполучлив кодош може да разтрои някого в съвременната цивилизация. Може просто да няма ден, да му е напрегнато и да е нямало как да разберете за това, но заслужава ли си да разказвате вицове около дядовци, живеещи в бункер от ковида насам?

6. Да не пътуваме и пешеходим. Войната по пътищата е граждански конфликт със селяндурски привкус у нас, но тлее дълго, броят на жертвите не спира да расте, а въвличането ни в него е лесно преодолимо. Не излизайте!
7. Диета. Или отказ от цигарите. Или друга промяна на вреден навик, даващ ни илюзията за комфорт, докато обречено се опитваме да осмислим временното си съществуване между двете фази на смъртта преди и след телесното ни съществуване. Как да не воюва човек, ако не може да грухне една тортичка, за да миряса?

8. Бабите да подбият цените на олито на световните пазари. Изкупиха промоционалното олио и сега може да решат, че е време да припечелят. Но на тоя нестабилен свят му трябват още възрастни спекуланти след Сорос да му подриват икономиката, за да лумне съвсем.

9. Да се изкупят кувертите по курортите за Нова година. Представяте ли си хората, вместо да платят по 5-10 хиляди лева за пийка, хапка и пран чаршаф, да изхарчат тия бюджети за пиратки, бомби и ракети. И какво ще стане, ако реши да ги прати на чужда държава, след като се напие, вместо да си ги изгърми, хвърляйки ги по своите коли и зелени площи около блоковете?

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.

Ще ни въвлекат ли във война?

Избери отговор!
Край